Hlavní obsah

Pacanda si proti Jablonci zkusil roli spasitele

čfoPrávo

Po nedělním zápase s Jabloncem se mohl cítit jako spasitel. Brněnský útočník Milan Pacanda vystřídal v poločase Tomáše Doška a dvěma góly zařídil svému týmu premiérové vítězství v sezóně na domácím hřišti.

Článek

„Konečně nám to před našimi fanoušky vyšlo. Po nepříliš vydařeném vstupu do sezóny teď potřebujeme bodovat i v dalších utkáních,“ říkal šťastný Pacanda, jehož definitivní návrat ze Sparty si v létě vyžádal nový kouč Brna Petr Uličný.

„Jsem rád, že jsem se mu za to aspoň trochu odvděčil,“ culil se někdejší velký talent, jehož kariéru přibrzdila častá zranění i ne vždy předpisová životospráva.

První gól dal Pacanda Jablonci přesnou střelou, při níž míč doputoval do sítě odrazem o pravou tyč, a vítěznou branku přidal ukázkovou hlavičkou. „To byl pro mě tak trochu svátek. Hlavou jsem v lize skóroval teprve podruhé,“ vysvětloval autor 58 gólů v nejvyšší soutěži.

Stejně jako on nenastoupil od začátku utkání ani jablonecký Luděk Zelenka, jenž ještě na jaře oblékal brněnský dres. „Tomu jsem se podivoval. Myslel jsem si, že kouč Jablonce Kozel vsadí na Luďkovu obrovskou motivaci se u nás předvést,“ prozradil Pacanda.

Brňany čekají po středečním pohárovém duelu v Jihlavě ligové zápasy v Kladně, s Boleslaví a v Mostě. „Měli bychom je zvládnout a přiblížit se ještě víc čelu tabulky,“ plánoval Pacanda. O tom, zda teď bude mít pevné místo v základní jedenáctce, nechtěl spekulovat. „Do útoku má trenér k dispozici i Tomáše Doška, Rendu Wagnera či Aleše Bestu. To je velká konkurence. Snad mi ale vydařený duel s Jabloncem pomůže.“

Reklama

Související témata: