Hlavní obsah

Sparta letí do Španělska bez Haška, nepřišel na sraz. Podraz, prská klub

Praha
Aktualizováno

Počty se změnily. Fotbalová Sparta míří na soustředění do Španělska jen s 22 hráči do pole a třemi brankáři. K odletu se totiž nedostavil záložník Martin Hašek. „Klub to vnímá jako výrazné porušení hráčových povinností a vyvodí z takového jednání důsledky,“ avizuje Sparta na svém webu a dodává, že hráč již začátkem ledna dostal pokutu za neplnění povinností.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Hašek ze Sparty během utkání s Olomoucí.

Článek

O mladého Martina Haška je v poslední době zájem. Syn bývalého hráče i trenéra Sparty dostal nabídku z maďarského Ferencvárose či izraelského Maccabi Haifa. Mluví se také o zámořské MLS. A je evidentní, že záložník chce odejít.

Čekalo se, jak se k jeho případnému odchodu postaví vedení letenského klubu.

Hašek po sobotním duelu s Ústím odkulhal, schytal několik ran. Do Marbelly měl nicméně s mužstvem odletět. Nepoletí, nepřišel na sraz.

"Martin byl počátkem týdne nemocný, takže dohání tréninkový výpadek. Je dál v kádru a normálně se s námi připravuje," řekl přitom minulou středu trenér Václav Jílek.

Jenže Hašek se v den odletu snažil několikrát s vedením klubu dohodnout, aby mohl zůstat doma. "Na sraz mužstva se dokonce dostavil bez cestovních dokladů. Vedení klubu mu sdělilo, že má odjet domů pro všechny potřebné věci a dostavit se na letiště k odletu. Tam Martin Hašek nedorazil," popisuje Sparta nečekané komplikace.

Pokutu dostal už začátkem roku

Klub považuje hráčovo jendnání za hrubé porušení vnitřních pravidel a vyjádření pohrdání klubem, jeho vedením, trenéry, spoluhráči i fanoušky. "Následovat bude finanční postih, zároveň bude nejvyšší vedení řešit budoucnost hráče. Martin Hašek má platný kontrakt a jedná v přímém rozporu se smlouvou. Sparta své závazky, vyplývající z platné profesionální smlouvy, bezezbytku plní. Hráč nikoli."

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha Martin Hašek, Michal Travník a David Lischka oslavují gól během derby s Bohemians 1905.

Pokutu dostal Hašek již začátkem roku. "Po skončení podzimu si ani po několika urgencích kondičních trenérů nevyzvedl tréninkové vybavení nutné pro monitoring fyzické zátěže, aby mohl plnit předem stanovený tréninkový plán," poukazuje klub s výtkou, že výsledky testů pak prokázaly významný pokles hráčovy fyzické kondice.

Spartu zaráží, že takto jedná její odchovanec, nositel slavného sparťanského jména a čtvrtý nejvytíženější hráč v kádru.

Fortelný bojuje o místo, Kaya má problémy

Ve výpravě naopak nechybí navrátilec Bořek Dočkal, který už stihl v sobotu odehrát jeden poločas. S týmem je i šestnáctiletý Adam Karabec či záložník Jan Fortelný, jenž po návratu z Jihlavy trenéry příjemně překvapuje.

Ze zdravotních důvodů zůstali doma Václav Kadlec a Filip Panák. A také Semih Kaya. Turecký stoper má svalové problémy, v neděli a v pondělí podstoupil několik zdravotních vyšetření a další testy budou následovat. Stále netrénuje ani Tal Ben Chaim. Záložník se po artroskopii kolene věnuje rehabilitaci.

Do tepla neletí ani Lukáš Juliš. Útočník stráví jarní část sezony na hostování.

Reklama

Související témata: