Hlavní obsah

Olomouc - Liberec 1:0Hartig podruhé vystřílel Olomouci tři body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
59. Hartig 1 : 0

OLOMOUC

Ve druhém zápase osmého kola nejvyšší fotbalové soutěže se utkala domácí Sigma Olomouc s libereckým Slovanem. Po celý zápas byli aktivnější domácí fotbalisté. V prvním poločase se ale i přesto hrál nezajímavý fotbal s minimem šancí na obou stranách. Zvrat přišel v 59. minutě, kdy se do liberecké sítě trefil Lukáš Hartig. Slovan se snažil vyrovnat, to se mu ale nakonec nepovedlo, takže si z Olomouce veze prohru 0:1.

Článek

Hostující Liberec přijel do Olomouce navázat na vítězství z předchozího kola, kdy se týmu zpod Ještědu podařilo poprvé v sezóně vyhrát, svěřenci Michala Zacha porazili Plzeň. Chtěli se tak odpoutat z nelichotivé čtrnácté příčky Gambrinus ligy. Severočeský klub se musel obejít bez zraněných Janů, Dohnálka a Jonáše.

Domácí Sigma, která se v sedmém kole postarala o překvapení, když porazila na domácím hřišti hrající Ostravu, chtěla i na svém domácím Andrově stadiónu zvítězit nad nevýrazným soupeřem ze severu Čech. I Martin Pulpit se nemohl spolehnout na své zraněné hráče, na domácí marodce byli před zápasem Onofrej, Jurkič, Rýdel, Janotka a Škerle.

Ze začátku utkání byli aktivnější domácí fotbalisté. Do prvního náznaku šance se dostal Michal Hubník, svou střelou z otočky však nastřelil pouze hostující obránce. Po chvíli střílel těsně nad brankovou konstrukci Lukáš Bajer.

V první půli fotbalová úroveň nebyla příliš vysoká. Hráči Olomouce se snažili probojovat se do vyložené šance, kombinace mezi hráči ale vázla. Fotbalisté Liberce vycházeli ze zabezpečené obrany a snažili se vytěžit příležitost z rychlých protiútoků. K první střele se ale dostali až ve čtyřicáté minutě, kdy balón na Drobisze vyslal Hodúr. Míč ale skončil mimo tyče.

První nebezpečná rána zahřála domácí diváky o dvě minuty později. Melinho vypálil, jeho střela byla tečovaná, což zmátlo hostujícího brankáře Zlámala. Ten střelu ale i přesto dokázal vytěsnit. Před koncem první půle zkoušel na druhé straně štěstí ještě Šinglár, ale jeho střela skončila vedle.

Druhá půle byla divácky atraktivnější

Druhý poločas začal náporem domácí Sigmy Olomouc. Přesto zahrozili hostující hráči. Šest minut po začátku poločasu Frejlach poslal do šance Nezmara, ten však branku přestřelil. O další tři minuty později musel už Drobisz zasahovat, zblízka se snažil skórovat právě záložník Frejlach.

Udeřilo však na druhé straně. V minutě devětapadesáté Melinho přihrál Hartigovi, který podélnou střelou poslal Olomouc do vedení. Střelec branky byl po vstřelení branky hodně aktivní. Nejdříve se pokusil zopakovat spolupráci s Melinhem, ta však nepřinesla vyloženou šanci. O pár minut později zase hlavičkoval těsně nad branku po autu Knakala.

Hostující liberečtí hráči se poté snažili vyrovnat, byli ale nepřesní. Za jedinou zmínku stojí Nezmarova hlavička nad branku domácího gólmana. Dvě minuty před koncem základní hrací doby se k hlavičce znovu probojoval Nezmar, ale Drobisz byl znovu na správném místě.

Další šance už si hostující fotbalisté nevypracovali, skóre se naopak mohlo měnit na druhé straně po Melinhově břevnu. To se ale nestalo. Sigma Olomouc tak porazila Slovan Liberec 1:0.

Sigma Olomouc - Slovan Liberec 1:0 (0:0)
Branka: 58. Hartig. Rozhodčí: Královec - Filgas, Lhoták. ŽK: Hubník, Hartig - Košťál. Diváci: 5535.
Olomouc: Drobisz - Jindřišek, Šuškavčevič, Hudec, Randa - Bajer (61. Knakal), Rossi, Melinho, Kazár (82. Lukšík) - Hubník (70. Kaščák), Hartig. Trenér: Pulpit.
Liberec: Zlámal - Šinglár, Košťál, Polák, Liška (54. Krátký, 83. Hochmeister) - Papoušek, Bílek, Hodúr, Frejlach - Nezmar, Dort (72. Hudson). Trenér: Zach.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články