Hlavní obsah

Kdo nahradí Komličenka? Šance pro Wágnera, Klímu nebo Zajíce?

Jiří Tomaškovič (Ta´Qali)Sport.czPrávo

Nikolaj Komličenko (10 gólů na podzim), Muris Mešanovič (8), Pavel Bucha (6). Tyhle ofenzivní hráče si trenér Mladé Boleslavi Jozef Weber mohl se seznamu potenciálních jarních opor už vyškrtnout. První dva zamířili do zahraničí, Bucha do Plzně. K tomu hromada zraněných. Tomáše Ladru trápí zánět achilovky, pro talentovaného 17letého Davida Pecha skončil přípravný turnaj na Maltě a možná i sezona po ostrém zákroku na začátku finále Malta Cupu proti Zbrojovce Brno. V maltské nemocnici strávil přes deset hodin. Diagnóza? Zlomený kotník.

Foto: FK Mladá Boleslav

Mladoboleslavský útočník Tomáš Wágner (uprostřed) v přípravném utkání se Sokolovem.

Článek

„Když budeme dělat v přípravě takové zákroky a lámat si nohy, tak budou zranění hráči," pěnil Weber poté, co mu vypadl se sestavy už třetí útočník. Dalšího forvarda Jiřího Klímu raději vystřídal už v prvním poločase. „Měl menší problém, tak jsem ho raději sundal. Nic vážného, ale lekl jsem se," přiznal Weber.

Předčasně letěl z Malty domů také Marek Matějovský (přetržená achilovka), brankář Jan Stejskal (zánět nosohltanu a zubu), záložník Jonas Antonio Auer (naražená pata) i už zmiňovaný Ladra.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Mladé Boleslavi Jozef Weber.

Pro kouče, který musí řešit, kdo nahradí střelce 24 boleslavských podzimních gólů, nezáviděníhodná pozice. „Máme (Jiřího) Klímu, Wágnera, měl by přijít ještě jeden útočník. Je na nich, aby částečně Komličenka nahradili, protože se pro ně ten prostor teď otevírá," vykládal Weber.

Proti Zbrojovce se gólově prosadila nejpravděpodobnější náhrada za ruského střelce Komličenka Tomáš Wágner. „Kupovali jsme ho v létě místo Komliho. A už se přibližuje tomu, jak ho znám z Karviné. Má to těžké, protože ho všichni budou s Komlim porovnávat. Jeho jediná šance, jak lidi umlčet je, že začne dávat góly," prohlásil Weber.

Boleslavský trenér preferuje hru dva hroty. „V sezoně jsme tak hráli. Když bude Wagi sekat latinu, tak můžeme postavit dvojici Wágner – Ladra. Když ne, tak Klíma – Ladra, Tihle mladší, k nimž patří i Pech, by měli dozrát," řekl Weber.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Na góly Tomáše Wágnera v Mladé Boleslavi spoléhají.

Ladra i Pech jsou ale aktuálně mimo hru. Šance se tak otevírá především pro exjihlavského Jiřího Klímu. „Je obrovská a chci ji využít," hlásil sebevědomě Klíma. Dodatečně na Maltu přicestovali dva 18letí ofenzivní mladíci Valerij Blažko z ukrajinského Charkova a jihokorejský mládežnický reprezentant An Jaejun z klubu Ulsan Hyundai. A Korejec trenéra Webera v posledním přípravném utkání na Maltě proti místním Hibernians (0:0) zaujal.

„Vážně uvažuju, že si ho nechám v týmu," řekl Weber. Zahraniční úlovky nicméně mladoboleslavskou ofenzívu nespasí. Klub proto stále hledá. Ze Slovácka chce přivést Tomáše Zajíce a z Jihlavy Tomáše Smejkala. „Jednáme, ale zatím s námi nejsou," pokrčil rameny Weber. Ze Slavie by mohl přijít záložník Jaroslav Zelený, kterého Weber zná ze společného působení v Karviné.

Reklama

Související témata: