Hlavní obsah

Plzeň pálí i bez Krmenčíka, Sparta ve Španělsku dál prohrává

Aktualizováno

Přiletěli stejným letadlem, dva sousedé ve Španělsku však mají rozdílné výsledky. Fotbalisté Plzně i bez Krmenčíka vyhrávají, v pátek porazili CSKA Sofia výrazně 3:0. Naopak Sparta i podruhé prohrála, tentokrát s norským vicemistrem Bodö Glimt 1:2. Fotbalisté Bohemians 1905 v posledním utkání na soustředění v Turecku den před odletem domů podlehli dánskému Sönderjyske 0:2. Klokani v teple jednou vyhráli a dvakrát prohráli.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Plzně Aleš Čermák a Jan Kovařík oslavují gól.

Článek

Viktoria řeší velký problém. Kdo nahradí kanonýra Krmenčíka, který odešel do Belgie? Na soustředění si však zatím dokáže poradit i bez něj.

V prvním utkání Plzeň těsně zdolala japonský Šonan 1:0 a den poté ještě přitlačila. Bulharský CSKA porazila dokonce 3:0. Roli kanonýra na sebe dvěma trefami vzal křídelník Kovařík, třetí branku přidal střídající Alvir.

Sparta draze platí za promarněné šance. Nejdřív podlehla třetiligové španělské Marbelle 1:2, stejný výsledek pak zaznamenala i silnější sestava v zápase s norským Bodö Glimt.

Zdárně pokračuje aspoň Dočkalův návrat. Letenský kapitán se podílel na krásné akci, když po dlouhém Trávníkově pasu z voleje odcentroval před branku a mladý Krejčí v pádu hlavou efektně vyrovnal. Jenže Kanga neproměnil za stavu 1:1 penaltu, Tetteh trefil tyč a Krejčí břevno, takže nakonec rozhodl z brejku norský vicemistr.

Klokani v Turecku nejprve podlehli ruské Samaře 3:4, ukrajinský Dněpr pak zdolali 2:1.

Závěrečné utkání s dánským soupeřem rozhodly dvě trefy Sonderjyske v závěrečné dvacetiminutovce. Bohemians se teď připravují na cestu domů, po návratu se budou v tuzemských podmínkách chystat na generálku s Mladou Boleslaví.

Ligové jaro pro ně začne prestižním vršovickým derby se Slavií v Ďolíčku.

Přípravná fotbalová utkání:
Ve Španělsku: Viktoria Plzeň - CSKA Sofia 3:0 (1:0)
Branky: 39. a 48. Kovařík, 70. Alvir.
Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda (77. Gabriel), Brabec, Hloušek (77. Chorý) - Bucha, Čermák, Kalvach - Kayamba, Beauguel (62. Alvir), Kovařík. Trenér: Guľa.
Ve Španělsku: Sparta Praha - Bodö Glimt (Nor.) 1:2 (1:1)
Branky: 8. Krejčí - 4. J. Hauge z pen., 80. Konradsen.
Sparta: Nita - Vindheim, Štetina, Lischka, Frýdek - Dočkal (69. Karlsson), Trávník, Kanga, Krejčí, Hložek - Tetteh (69. Graiciar). Trenér: Jílek.
V Turecku: Bohemians Praha 1905 - Sönderjyske (Dán.) 0:2 (0:0)
Branky: 73. Simonsen, 88. Eskesen.
Bohemians: Le Giang (46. Valeš) - Köstl, Hůlka, Šmíd, Podaný - Hronek, Jindřišek, Schumacher, Vaníček - Puškáč, Pulkrab. Trenér: Klusáček.

Reklama

Související témata: