Hlavní obsah

Horváth zaplatí za oplácení při derby 300 tisíc korun

mv, pnSport.cz

Vedení fotbalové Sparty potrestalo Pavla Horvátha za oplácení při souboji s Danielem Pudilem, po němž byl letenský záložník při pondělním derby pražských "S" vyloučen, pokutou 300 000 korun. Pavel Horváth také nadále nebude vykonávat funkci kapitána týmu. Uvedl to ve svém středečním prohlášení mluvčí Sparty Jakub Otava.

Článek

K incidentu, který předcházel Horváthovu vyloučení, došlo ke konci první půle. Slávistický Pudil stáhl k zemi Horvátha a obdržel za to posléze žlutou kartu. Sparťanský záložník ovšem při střetu neudržel nervy na uzdě a na zemi do slávistického reprezentanta rozzuřeně kopnul, což sudí Kovařík nekompromisně ocenil červenou kartou.

"Mimořádná výše trestu vyplývá především z toho, že po hrubém porušení disciplíny v utkání 6.kola Gambrinus ligy Teplice - Sparta byli všichni hráči Sparty důrazně upozorněni, že podobné prohřešky i jakékoli jiné projevy nesportovního chování jsou nepřípustné a nesmí  se opakovat," dodal Otava.

Potrestán i Limberský 

Podle vedení letenského klubu bylo jednání Horvátha přímým porušením této interní priority. "Současně jsme přihlédli k tomu, že zákrok byl zcela nesmyslný a oslabil nás v klíčovém zápase. Takové chování není možné omluvit,“ uvedl k trestu trenér Michal Bílek, jehož svěřenci prohráli 152. ligové derby 0:2 a vůbec poprvé v historii samostatné české ligy podlehli Slavii v domácím prostředí.

Horváth tak musí už podruhé v krátké době sáhnout pořádně hluboko do peněženky. Za hajlování v utkání 4. kola na hřišti Viktorie Žižkov jej na začátku září potrestala disciplinární komise ČMFS pokutou 200 tisíc korun.

Horváth se dozvěděl výši pokuty v Německu, kde se ve středu podrobil plánované operaci třísel, po níž ho čeká nejméně desetidenní rekonvalescence. "Zákrok proběhl úspěšně," uvedl pro ČTK mluvčí Sparty Jakub Otava. Na návrat do ligového utkání si ale bude muset Horváth počkat déle, protože disciplinární komise fotbalového svazu mu podle všeho v nejbližší době zastaví činnost.

Vedení Sparty vedle zkušeného středopolaře potrestalo pokutou 10 tisíc korun také čtyřiadvacetiletého záložníka Davida Limberského, který si při derby neodpustil diskuse s rozhodčími. "Jedním z konkrétních opatření po zápase v Teplicích byl i výslovný zákaz všem hráčům, s výjimkou kapitána, aby diskutovali s rozhodčími. Trest pro Davida Limberského je prvním varováním, pokud by se podobná věc měla opakovat, budou postihy podstatně přísnější,“ podotkl trenér Bílek.

Reklama

Související témata: