Hlavní obsah

Sešívaní se na stadionu duchů pobili o poslední fleky

Algarve

Škoda už je v Turecku, Hušbauer ve druhé bundeslize a Souček až v Premier League. Tři nejlepší podzimní střelci přispěli do pokladnice obhájců titulu celkem 18 ligovými góly, o něž se na jaře budou muset postarat jiní. Třeba i Lukáš Masopust, který otevřel skóre úterního duelu na Atlantic Cupu v Portugalsku. Fotbalisté pražské Slavie porazili norskou Valerengu 3:1 a teprve na čtvrtý pokus v zimě poprvé vyhráli. „Jsem rád. Po dlouhé době jsem dal v přípravném zápase gól, který hráči vždy trochu zvedne sebevědomí,“ říká reprezentant.

Foto: www.slavia.cz

Lukáš Masopust hledá cestu k brance soupeře.

Článek
Fotogalerie

Jezdil na Atlantic Cup s Jabloncem, teď ho hraje v červenobílém dresu. Proti prvnímu zápasu s Aarhusem (3:3) si slávisté úterní utkání zahráli na velkém stadionu v Algarve. Ochozy však zely prázdnotou.

„Větší stadion je určitě lepší, ale je velká škoda, že nepřišli alespoň nějací diváci. Stadion byl úplně prázdný a je v něm pak taková podivná ozvěna. Já jsem ale v Portugalsku už asi šestý rok po sobě a je to tu vždy perfektně připravené. Hrát tady je skvělé," pochvaluje si na klubovém webu Masopust.

O víkendu si sešívaní zahrají poslední dva zápasy přípravy. Boj o základní sestavu vrcholí.

Základní osu už trenéři mají

„Nějakou základní hráčskou osu už asi trenéři mají v hlavě. Řekl bych, že teď už se hraje o poslední fleky. Každý se chce trenérům předvést a každý do toho dává maximum," souhlasí reprezentační záložník.

Během zimy došlo v Edenu k větší hráčské obměně.

„Konečně jsme také dali nějaké góly. S výkonem ještě úplně spokojení nejsme. Není to zatím úplně ono a stále si na sebe všichni ještě zvykáme. Určitě je ale pozitivní, že se naše výkony lepší, což bylo proti Valerenze patrné," poukazuje Masopust.

Reklama

Související témata: