Hlavní obsah

Sparta připravuje opatření vůči rasistickým fanouškům

PRAHA

Vedení fotbalového týmu AC Sparta Praha bylo vedeno k tomu, aby se ve svém pátečním tiskovém prohlášení vyjádřilo k chování části svých fanoušků. Klub v něm mimo jiné připustil, že politka komunikace s Ultras je nedostatečná.

Článek

„ACS proto již po období několika týdnů připravuje soubor konkrétních opatření, které by měly zajistit nápravu a budou mít i represivní charakter,“ prohlásil v tiskovém prohlášení mluvčí Sparty Jakub Otava.

„Soubor přijatých opatření bude komplexně představen přibližně na přelomu měsíce října a listopadu. Tento čas považujeme za minimální lhůtu  pro kvalitní organizační přípravu. Na tato opatření budou navazovat i iniciativy v oblasti legislativních změn,“ doplnil Otava.

K situaci se v předešlých dnech vyjádřil také šéf sportu České televize Otakar Černý, když byl znepokojen neustálými rasistickými projevy sparťanských fanoušků. „Pro Českou televizi je rozhodující naplnit její veřejnoprávní charakter, do toho určitě nezapadá přehlížení rasismu. Sparta musí udělat první krok. Najít páky na to, aby se toho zbavila,“ řekl také Otakar Černý.

Reklama

Související témata: