Hlavní obsah

České Budějovice definitivně získaly Brazilce Renana

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Fotbalisty Českých Budějovic definitivně posílí Brazilec Augustinho Marques Renan. Jihočeši čtyřiadvacetiletého útočníka zkoušeli již v září, ale zdlouhavá jednání o půlročním hostování s jeho bývalým klubem Botafogo ze Sao Paula se podařilo dotáhnout až v těchto dnech. Nová posila Dynama může nastoupit už v neděli proti Spartě Praha.

Článek

Příchod Renana by měl zacelit mezeru v útočné fázi, kde České Budějovice nejvíc tlačí bota. "Kromě Mrkvičky nemáme žádný typický hrot. A Renan je hráč s velice dobrou koncovkou a hrou hlavou. Má v sobě něco, co by nám mohlo pomoct," uvedl na webových stránkách klubu kouč František Straka.

Mladého Brazilce, jehož zastupuje agent Pavel Paska, mu prý doporučil i bývalý kanonýr Pavel Kuka. "Má čich na góly, navíc je to skutečně týmový hráč s velice dobrým charakterem," prohlásil impulzivní trenér.

Příchod Renana se dlouho protahoval, definitivně uzavřít se ho podařilo až nyní. Nadějný útočník se sice s jihočeským klubem dohodl již přes časem, jenže k dotažení hostování se muselo čekat na vyjádření brazilského svazu. "Brazílie je daleko, takže všechno trvá trochu déle. Dlouho se také čekalo na souhlas jeho předešlého klubu," vysvětlil sekretář Dynama Milan Čadek.

Podobně hovořil také Straka. "Ve svých týmech jsem už měl několik Brazilců, takže vím, jak to chodí," řekl kouč Dynama. Pokud se Renan na Střeleckém ostrově uchytí, mohl by aktuálně desátý tým prvoligové tabulky posílit na delší dobu. "Zatím tady má smlouvu do konce roku a myslím si, že pro obě strany je to výhodné," dodal Straka.

Reklama

Související témata: