Hlavní obsah

Jarolím: Po gólu Suchého bylo jasné, kdo vyhraje

PRAHA

I přes přesvědčivé vítězství svého týmu 3:0 nad Plzní nebyl trenér Slavie Karel Jarolím s výkonem svých hráčů zcela spokojen. Nelíbily se mu hlavně výkony hráčů ve středu hřiště, ty byly ale zapříčiněné také zraněními fotbalistů, kteří na těchto postech pravidelně nastupují. „Zranil se nám Pudil,“ oznámil Karel Jarolím po zápase.

Článek

Trenér pražského týmu poukázal na problémy se sestavou před zápasem. „Kalivoda nebyl stoprocentně připravený, Tavares se sice z marodky vrátil, ale chvíli trvalo, než se dostal do zápasového tempa. Navíc se nám vrátilo hodně hráčů z reprezentační přestávky,“ vyjmenovával. „Navíc se nám zranil Daniel Pudil,“ šokoval novináře Jarolím. „Má zraněnou nohu, navíc levou. Nevíme ani, zda nastoupí proti Arsenalu,“ řekl po zápase.

Největší problémy ve hře svého celku viděl kouč sešívaných ve středu pole. „Přeorganizovali jsme proto sestavu, vyztužili jsme střed hřiště Selassiem, pak se mi výkon líbil víc,“ řekl.

Průběh zápasu ale plně hovořil ve prospěch jeho týmu. „Utkání jsme vyhráli zaslouženě,“ řekl na tiskové konferenci po zápase. „Druhý gól nás uklidnil a pak už bylo jasné, kdo vyhraje,“ dodal.

Jarolím: Musíme se vyvarovat chyb

V úterý čeká Jarolímův tým zápas v Londýně s místním Arsenalem, zápas v Anglii se s tím pátečním ale podle něj srovnávat nedá. „Zápas tam bude úplně o něčem jiném. Utkání v Anglii bude diametrálně odlišné. Musíme se vyvarovat takových chyb, kterých jsme se dopustili v Seville,“ uvědomuje si.

Hostující trenér Stanislav Levý si uvědomoval, že pustit pražský celek do vedení hned v úvodu zápasu byla chyba. „Udělali jsme chybu hned na začátku,“ věděl Levý. V prvním poločase měl ale jeho tým po inkasované brance více ze hry. „Vytvořili jsme si hodně šancí, výsledek je pro nás proto krutý. Porazili jsme se sami, ve třetí minutě jsme si nechali dát hloupý gól po individuální chybě,“ litoval.

„Do druhé půle jsme se snažili nastoupit aktivně, abychom zvrátili stav. Hned na začátku přijde standardka, kdy je jasně dané, kdo koho má hlídat, a inkasujeme druhý gól. Jakmile prohráváte 2:0 proti takovému soupeři jako je Slavia, těžko můžete uspět. Museli jsme otevřít hru, čehož Slavia opět využila. Proto zápas skončil výsledkem 3:0," řekl.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice