Hlavní obsah

Olomouc po šesti letech ustřihla proti Teplicím šňůru neúspěchů

OLOMOUC

Trefa brazilského záložníka Melinha z třetí minuty rozhodla o tom, že fotbalisté Olomouce po šesti letech porazili Teplice. I když Severočeši měli v druhém poločase výraznou převahu, jejich příležitosti vychytal gólman Drobisz, který tak už 405 minut drží ligovou neprůstřelnost. Olomouc v sobotu popáté za sebou bodovala a přiblížila se na dosah vedoucímu trojlístku.

Článek

O takovém nástupu se Olomouci možná ani nesnilo: prakticky první souvislou akcí rozvrátila teplickou defenzívu. Všechno vymyslel Hartig, který v hloubi hřiště vtipnou patičkou oklamal celou hostující obranu a Melinho po jeho přiťuknutí zakončil dvacetimetrové sólo z hranice velkého vápna nechytatelnou bombou po zemi.

Fotbalová Gambrinus liga, 10. kolo:
Pátek 19.10.
Slavia - Plzeň3:0on-line
Branky: 3. a 60. Vlček, 46. Suchý.
Sobota 20.10.
Olomouc - Teplice1:0on-line
Branka: 3. Melinho.
Neděle 21.10.
Žižkov - Zlín10:15on-line
Jablonec - Ostrava15:00on-line
Kladno - Bohemians15:00on-line
Most - Brno17:00on-line
Budějovice - Sparta20:15on-line
Pondělí 22.10.
Mladá Boleslav- Liberec17:15on-line

Sotva se rozběhla třetí minuta, domácí už vedli. A i dál byli lepší. I když proti poslednímu ligovému utkání ve Zlíně musel kouč Pulpit udělat tři změny v záloze, na hře se to v první půli vůbec neprojevilo. Obzvláště útočný tandem Hartig - Hubník znovu prokazoval, že je momentálně ve velké herní pohodě.

Hartiga byl plný trávník, u většiny nebezpečných akcí byl právě tento holohlavý útočník a před poločasem se domácí po jednom ze zákroků na něj marně dožadovali i pokutového kopu. Těsně předtím napřáhl Hubník a z velkého vápna nepatrně přestřelil.

Drobisz vychytal teplické střelce 

Teplice byly pětačtyřicet minut nevýrazné, jejich přestávková proměna však bila do očí. Po obrátce byla převaha Sigmy definitivně potlačena. Hosté posílili útok o druhého klasického forvarda Smíška a převzali iniciativu. Varováním měl být průnik Verbíře, který měl však situaci v 63. minutě ztíženou ostrým úhlem a levačkou míč zakroutil vedle.

Teplická převaha ale dál nabírala na obrátkách. S odchodem zraněného Hartiga domácí téměř vyklidili teplickou polovinu hřiště, dostali se pod velký tlak, ale Drobisz v brance se překonával. V 73. minutě vyrazil Štohanzlovu ránu, ještě větší možnost měl vzápětí Fenin, ale po Doležalově pasu za obranu neprostřelil domácího gólmana ani nejlepší teplický střelec.

Když už nestačil ani Drobisz, zastoupil ho po Feninově lobu před brankovou čárou Šuškavčevič, který míč odhlavičkoval před přibíhajícím Smíškem. Nápor hostů měl nulový efekt. V nastavení se vydal do pokutového území i gólman Slavík, ale jeho hlavičkový pokus ztlumil v rukavicích jeho olomoucký protějšek. Druhé Teplice tak dál ztrácejí na vedoucí Slavii pět bodů.

Sigma Olomouc - Teplice 1:0 (1:0)
Branka: 3. Melinho. Rozhodčí: Adam - Ondo, Kubáň. ŽK: Hubník - Ljevakovič, Kroupa. Diváci: 4623.
Olomouc: Drobisz - Jindřišek, Šuškavčevič, Hudec, Randa - Knakal, Kaščák, Melinho (83. Komárek), Lukšík (83. Pulkert) - Hubník, Hartig (67. Bueno). Trenér: Pulpit.
Teplice: Slavík - Kaufman, Lukáš, Klein, Merzič (83. Kroupa) - Ljevakovič - Štohanzl, Doležal (87. Mareš), Verbíř, Gašparík (58. Smíšek) - Fenin. Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: