Hlavní obsah

Jablonec remizoval s Ostravou, Brno veze bod z Mostu

PRAHA

Viktoria Žižkov si v nedělním zápase, který byl součástí programu 10. kola fotbalové Gambrinus ligy, připsala první vítězství na svém hřišti po návratu do nejvyšší soutěže. Doposud poslední celek tabulky zvítězil po dobrém výkonu 2:0 nad Zlínem. Další pražské mužstvo, vršovičtí Bohemians 1905, naopak neuspěli na hřišti Kladna. Třetí Baník Ostrava jen remizoval 1:1 na trávníku Jablonce, který vedl nový trenér František Komňacký. Brno získalo jeden bod v Mostě po remíze 2:2.

Článek

První půle zápasu mezi Jabloncem a Ostravou nabídla hodně zajímavého. Jak rychlý gól domácích, tak mnoho dalších šancí na obou stranách. V severočeském dresu byl nejaktivnější kapitán Miroslav Baranek, střelec gólu ze 3. minuty. Baník táhl především navrátilec Václav Svěrkoš, podporovaný Metelkou a Magerou. Baník měl více příležitostí, Jablonec byl ale efektivní.

Ve druhém poločase hráči Ostravy zatlačili domácí před jejich šestnáctku. O vyrovnání se postaral v 78. minutě střídající František Rajtoral, který se prosadil po přiťuknutí slovenského střelce Zehera do protipohybu jabloneckého brankáře Špita.

Fotbalová Gambrinus liga, 10. kolo:
Pátek 19.10.
Slavia - Plzeň3:0on-line
Branky: 3. a 60. Vlček, 46. Suchý.
Sobota 20.10.
Olomouc - Teplice1:0on-line
Branka: 3. Melinho.
Neděle 21.10.
Žižkov - Zlín2:0on-line
Branky: 30. Procházka, 48. Kušnír.
Jablonec - Ostrava1:1on-line
Branky: 3. Baranek - 81. Rajtoral.
Kladno - Bohemians2:1on-line
Branky: 9. Čáp, 44. Jeslínek - 39. Matůš.
Most - Brno2:2on-line
Branky: 42. a 89. Pilař - 18. Trousil, 23. T. Došek.
Budějovice - Sparta20:15on-line
Pondělí 22.10.
Mladá Boleslav- Liberec17:15on-line

Na kladenském stadiónu přivítal hráče obou celků nepříjemný déšť, který posléze vystřídalo sněžení. Domácí začali stejně radostně, i když s menším zpožděním, jako hráči Jablonce. V deváté minutě rozvlnil síť za hostujícím brankářem Sňozíkem nádhernou střelou z přímého kopu Tomáš Čáp. Fotbalisté Bohemians dokázali vyrovnat. Zasloužil se o to dorážkou Lukáš Matůš, i když se domácí dožadovali odpískání faulu na vyběhnuvšího gólmana Pavlíka.

Do kabin po prvním poločase šli ale přesto spokojenější kladenští svěřenci reprezentačního asistenta Šilhavého. Na konečných 2:1 skóre upravil nadějný střelec Jiří Jeslínek, který se v minulém týdnu trefil i v dresu národního týmu do jednadvaceti let. Byl to již pátý zářez na střelecké pažbě v probíhající sezóně Gambrinus ligy nedávno dvacetiletého útočníka. Vyrovnat mohl v nastavení druhého poločasu hostující útočník Michal Ordoš, svůj pokus ale nasměroval pouze do tyče.

Pilař vystřílel Mostu bod proti Brnu 

Most, další tým ze spodních pater prvoligové tabulky, remizoval na svém trávníku s Brnem, které má pohárové ambice. Hostující Jan Trousil otevřel skóre v 19. minutě, kdy se prosadil hlavou po rohovém kopu Střeštíka. Na 2:0 pro Brno zvýšil již za pět minut Tomáš Došek po obrovské hrubce domácí obrany. Chvíli před poločasem snížil mostecký Pilař volejem po centru Holendy z křídelního prostoru. Stejný hráč se prosadil i v 89. minutě po rohovém kopu a stanovil konečné skóre na 2:2.

Lídr tabulky Slavia předehrávala své utkání 10. kola s Plzní kvůli účasti v prestižní Lize mistrů již v pátek. Především díky dvěma trefám kapitána Stanislava Vlčka zvítězil pražský celek přesvědčivě 3:0. Že se v 10. kole daří domácím potvrdila i olomoucká Sigma, která si poradila se silnými Teplicemi. O zisku tří bodů pro Hanáky rozhodl již ve třetí minutě Brazilec Melinho, ten skóroval již ve třetí minutě po již takřka tradiční spolupráci s Hartigem. Ve třetí minutě utkání se z gólu v tomto kole radoval již slávista Vlček a jablonecký kapitán Baranek.

Reklama