Hlavní obsah

Škorpil: V utkání v Mladé Boleslavi šlo o touhu, přání a nutnost

Desáté kolo první ligy ukázalo, jak moc nechce žádný tým okupovat poslední příčku ligové tabulky. Po vítězství Žižkova nad Zlínem se tam na den objevil Liberec. V pondělí ovšem vyhrál 2:0 v Mladé Boleslavi a posunul se tím nad sestupové pásmo. „Utkání bylo ovlivněné stavem v tabulce. Po včerejšku jsme žádné mužstvo pod námi nenašli,“ řekl staronový trenér Liberce Ladislav Škorpil ke způsobu motivace.

Článek

„Šlo o touhu, přání a nutnost. Bylo třeba udělat vše pro to, abychom nastartovali obrat. V utkání se naše špatné postavení před zápasem promítlo. Je to o psychice,“ vracel se Škorpil k tomu, co tížilo jeho svěřence před důležitým střetnutím.

Oba trenéři se na pozápasové tiskové konferenci shodli, že utkání ovlivnila situace na konci prvního poločasu. Poti hostům byla nařízena přísná penalta, ale domácí Matějovský nabídnuté šance nevyužil.

„Začalo to penaltou , kterou neproměnili. Kdyby dali gól do šatny, tak by byl průběh utkání nepochybně jiný,“ řekl k situaci ze 45. minuty liberecký kouč.

Fotbalová Gambrinus liga, 10. kolo:
Slavia - Plzeň3:0on-line
Branky: 3. a 60. Vlček, 46. Suchý.
Olomouc - Teplice1:0on-line
Branka: 3. Melinho.
Žižkov - Zlín2:0on-line
Branky: 30. Procházka, 48. Kušnír.
Jablonec - Ostrava1:1on-line
Branky: 3. Baranek - 81. Rajtoral.
Kladno - Bohemians2:1on-line
Branky: 9. Čáp, 44. Jeslínek - 39. Matůš.
Most - Brno2:2on-line
Branky: 42. a 89. Pilař - 18. Trousil, 23. T. Došek.
Budějovice - Sparta1:1on-line
Branky: 50. Černý - 77. Slepička.
Mladá Boleslav- Liberec0:2on-line
Branky: 51. Bílek, 65. Nezmar

Ščasný: V poločase by se museli omlouvat všichni všem

Proti tomu se snažil oponovat jeho mladoboleslavský protějšek Zdeněk Ščasný, který poukazoval na tři nevyužité šance prvního poločasu, které nařízené penaltě předcházely. „ Před penaltou jsme měli tři gólové šance. Nejprve ji nevyužil Táborský, po něm Kysela a nakonec to vyvrcholilo penaltou,“ smutnil po zápase trenér domácích.

„Marek je určený jako jeden ze tří hráčů na penaltu. V poločase se v kabině hráčům omlouval, ale o tom to nebylo, tam by se museli omlouvat všichni všem. Někdy máte tři vyložené šance a nedáte je, stejně tak je to s penaltami,“ racionálně uvažoval Ščasný.

„Do druhého poločasu jsme vstoupili výborně, začali jsme hrát kombinačně po zemi. Táborský nenaložil dobře s vyloženou šancí a tam se to lámalo,“ viděl domácí trenér zlomový okamžik zápasu v jiné fázi hry než jeho liberecký kolega.

Reklama

Související témata: