Hlavní obsah

Zlámal: Poslední místo se pro Liberec moc nehodí

Brankář Zdeněk Zlámal pomohl Liberci v pondělním utkání v Mladé Boleslavi chycením penalty před koncem poločasu, navíc dovedl svůj tým k vítězství s čistým štítem. Severočeši vyhráli v městě aut 2:0 a odpíchli se od posledního místa v tabulce. „Když jsem se podíval na tabulku, řekl jsem si, že tady musíme vyhrát,“ byl přesvědčený o úspěchu Zlámal.

Článek

Jak hodnotíte z branky utkání?

První poločas nebyl ideální, ale naštěstí jsme ho přežili. Druhý poločas jsme dali dva góly a už to bylo dobré. Jsou to pro nás důležité tři body. Poslední místo se pro Liberec moc nehodí.

Popište střet, při kterém byla nařízena penalta a vy sám jste za něj dostal žlutou kartu.

Osobně si myslím, že to penalta nebyla. Tam tuším, že to byl Kalina, před kterým Frejlach ukopl balón a on se ho tedy vůbec nedotkl. Když jsem ležel, tak přes mě prý přepadl. Ale takové fauly se nepískají.

Jak jste prožíval okamžiky před pokutovým kopem?

Já jsem nechápal, že jsem to byl ještě já, kdo fauloval. Byl to šok, ale hned jsem se začal soustředit. Říkal jsem si, že je to hodně nespravedlivé a že to musím chytnout. Naštěstí se podařilo.

Rozhodnutí, kam skočíte, se zrodilo jak?

Rozhodl jsem se podle náběhu, ne vždy mi to vyjde. Viděl jsem, že kope doprava, ale musím taky říct, že penaltu kopl špatně, protože v té výšce se nejlépe chytá.

Zvedla vám tedy chycená penalta do druhého poločasu sebevědomí?

Já jdu i do prvního poločasu sebevědomě (úsměv). Po pravdě, viděl jsem, že to byl důležitý okamžik, že jsme neinkasovali.

Promítl se váš úspěšný zásah při penaltě i na atmosféře v kabině v poločase?

Určitě, kdyby Matějovský penaltu dal, tak by to pro nás vypadalo hodně špatně. Bylo to pro nás povzbuzení. Řekli jsme si, že je musíme vytrestat.

Tak vás tedy vaše chycená penalta asi hodně nakopla...

Kdybychom prohrávali 0:1, tak tady dostaneme trojku. Poločas byl tedy nula nula a jelikož platí pravidlo nedáš - dostaneš, tak jsem věděl, že tady nějaký gól dáme a uspějeme.

Přišel nový trenér a zdá se, že váš tým oživil...

Tak trenér Škorpil je výborný trenér pro psychiku hráčů, v kabině jsou jeho vtipy opravdu výborné a já lepšího trenéra neznám.

Reklama

Související témata: