Hlavní obsah

Byl to remízový zápas, řekl k prohranému utkání trenér Mostu Žák

V důležitém boji o záchranářské body bojovaly v Dolíčku poslední tým tabulky Bohemians 1905 s předposledním Mostem. Radost z vítězství zavládla po skončení utkání v kabině domácích, jelikož jediný střelec ze třetí minuty Lukáš, dokázal svůj pokus proměnit v gól. „Za takové góly, které dostáváme, si můžeme sami,“ smutnil po utkání hostující trenér Žák.

Článek

Nejdůležitější okamžik zápasu přišel již po 180 sekundách hry, když si na dobře zahraný rohový kop Haška nejvýše naskočil domácí stoper Lukáš. „Náš styl hry se potom musel změnit, bylo hodně složité dostat se do pokutového území Bohemky,“ zmítal se v beznaději Žák.

„Byl to remízový zápas. Z nervozity jsme měli těžit my. Oni museli vyhrát, museli být pod větším tlakem," řekl notně rozezlený hostující kouč k faktu, že se Bohemians po vítězství odlepili od dna tabulky a za sebou nechali právě mostecké mužstvo.

O poznání veselejší byl domácí trenér Hradecký, který přiznal, že udržení vítězství a zisku tří bodů od počátku utkání záviselo také na paní štěstěně. „ Bylo dobře, že se nám podařilo dát rychle branku. Bylo to bojovné utkání, které bylo hodně psychicky i fyzicky náročné,“ říkal už s klidnějším hlasem po utkání domácí trenér.

Zatímco v první půli se mosteckým fotbalistům dopředu vůbec nevedlo, v druhé půli se jim již párkrát podařilo prověřit domácí obranu. „Nám síly neodešly. Most má hráče, kteří hrají aktivně. My máme ve středu hřiště mladé hráče, kteří se pod tlakem ještě učí pořádně hrát a občas na nich byla nervozita znát, tak to možná vyznělo, že na tom byl Most ve druhé půli lépe,“ vysvětloval větší aktivitu soupeře ve druhém poločase domácí kouč Hradecký.

Reklama

Související témata: