Hlavní obsah

Pudil: Jsem zvědav, jak mě v Liberci přijmou

Ještě na začátku letošní sezóny Daniel Pudil oblékal dres Slovanu. Po sérii průšvihů ale s ulehčením přijal hostování ve Slavii, kde našel novou motivaci. V pondělní dohrávce 11. kola Gambrinus ligy čeká dvaadvacetiletého záložníka první duel s bývalými spoluhráči. „Moc se na tenhle zápas těším. Přece jen jsem v Liberci nějaké roky odehrál, získal jsem tam titul,“ říká Pudil v rozhovoru pro Právo.

Článek

Berete utkání v Liberci prestižněji než jiná utkání? Z Liberce ve Slavii hostujete, začátek sezóny jste odehrál v jejich dresu…

Bude to pro mě hodně specifické, mám zvýšenou motivaci. Moc se na tenhle zápas těším. Přece jen jsem v Liberci nějaké roky odehrál, získal jsem tam titul a v mužstvu mám pořád kamarády.

Nemáte strach, že vám to liberečtí fanoušci spočítají?

Sám jsem zvědav, jak mě přijmou. Někteří mi určitě nezapomenou, že jsem opustil klub, když byl u dna tabulky. Navíc jsem krátce před svým odchodem dostal tu hloupou červenou kartu a měl jsem ještě další průšvih.

Jste s libereckými hráči pořád v kontaktu?

Pořád tam mám kamarády a rád se s nimi uvidím. V Liberci byla vždycky dobrá parta. Volal jsem si hlavně s Peterem Šinglárem a trošku jsme se hecovali. Při soustředěních jsme spolu bydleli na pokoji.

Co čekáte od zápasu?

Bude to těžké. Liberec se pod novým trenérem chytil hned v prvním zápase a výhru z Boleslavi budou chtít potvrdit doma. Ale my se jen tak nedáme. Věřím, že je v našich silách v Liberci vyhrát. Hlavně je nesmíme pustit do vedení.

Jak rychle jste se oklepali z debaklu na Arsenalu?

Museli jsme to skousnout. Ve čtvrtek jsme se podívali na video, trenér při hodnocení hodně zvedal hlas, ale už je to za námi.

Reklama

Související témata: