Hlavní obsah

Radův tým je doma jediný suverénní

Radek MalinaPrávo

Nedobytný hrad stojí na teplických Stínadlech. Svěřenci trenéra Rady nastoupili před vlastním publikem k pěti zápasům a mají z nich 15 bodů. Nikdo jiný není doma stoprocentní.

Článek

„Na hřištích soupeřů nedáváme šance. Doma jsme mnohem efektivnější, i když pořád potřebujeme na gól hodně příležitostí,“ hledal hlavní příčinu úspěšnosti na teplickém stadiónu kapitán Severočechů Michal Doležal. „A hlavně chceme být v tabulce, což znamená neztrácet doma. Tým usilující o postavení na čele si to nesmí dovolit,“ vysvětloval Martin Fenin, útočník Teplic. „A taky se vezeme na vlně euforie,“ doplnil rychle.

Teplicím patří totiž druhé místo. K patnácti domácím bodům přidal na hřištích soupeřů tým trenéra Petra Rady osm bodů. „Dlouhodobě patří domácí prostředí k teplickým silným stránkám. Hráči jsou v tranzu, nabuzení,“ přitakával trenér Severočechů. „Ale já bych nehledal velký rozdíl mezi našimi výkony doma a venku. Máme z hřišť soupeřů osm bodů. Třeba v Olomouci jsme hráli ještě kvalitněji než se Žižkovem. Ale nedali jsme góly,“ připomínal Rada.

Proti nováčkovi ligy byl jeho celek jasně lepší. Jeho čest poskvrnila jen chyba Slavíka. „Stát by se neměla, ale Martin nás hodně podržel v jiných zápasech,“ říkal Rada.

Doležal s Feninem se ukázali

Jinak jeho tým exceloval. Hlavně Doležal s Feninem. „Byl to můj nejlepší zápas sezóny. Cítím se v pohodě, i proto jsem šel na penaltu. Hned jsem věděl, kam ji dám. Ani řeči Švancary mě nerozhodily,“ říkal první z nich, který dal dva góly a na jeden nahrál. „Konečně jsme ukončil čtyři zápasy dlouhé čekání na branku. A je mi jedno, jestli byla ta branka nádherná. Klidně bych bral i šmudlu,“ smál se Fenin.

V prvních šesti kolech se trefil pětkrát. Ale pak mu střelecký prach zvlhnul. „Trenér mi říkal, abych se připravil, že mi to tak nepůjde pořád. Ale stejně jsem se potom trápil. Když jsem se netrefil dva zápasy, říkal jsem si, že to přijde. Jenže pořád nic. Už to bylo nepříjemné. Leželo to na mně,“ líčil teplický kanonýr.

Reklama

Související témata: