Hlavní obsah

Oslabená Slavia remizovala v Liberci a je v čele o tři body

LIBEREC

V dohrávce 11. kola Gambrinus ligy zavítala Slavia do Liberce. V průběhu prvního poločasu byl po druhé žluté kartě vyloučen hostující Matej Krajčík. Přesto dokázali Pražané skórovat. Přímou střelu ze standardní situace tečoval před brankářem Zlámalem Dřížďal a vstřelil svou první branku v nejvyšší soutěži. Domácí vyrovnali v druhém poločase, který byl zcela v jejich režii. Z přímého volného kopu míč do sítě propasíroval Petr Papoušek.

Článek
Fotogalerie

Pro fotbalisty domácího Liberce, kteří začali ligu katastrofálními výkony, byl zápas se Slavií druhým pod vedením nedávno jmenovaného kouče Ladislava Škorpila. Svěřencům staronového trenéra se v minulém kole utkání s rozjetou Mladou Boleslaví vydařilo, domácí celek porazili 2:0. I proto si před zápasem brousili zuby na vedoucí tým tabulky, pražskou Slavii, která před šesti dny inkasovala sedm branek v Londýně s tamním Arsenalem. Trenér Jarolím do zápasu poslal na brankářském postu Michala Vorla, který vystřídal Martina Vaniaka.

Zápas začali aktivněji domácí fotbalisté. Již ve 4. minutě centroval z levé strany do pokutového území Petr Papoušek, v němž našel Jana Nezmara. Jeho střelu ale stačili zblokovat bránící slávisté. Z následného rohu se ve vyložené šanci objevil stoper Adam Petrouš, jeho střela ale skončila nad bránou.

Deset minut nato měli první šanci i hosté. Z pravé strany zacentroval míč do šestnáctky Šenkeřík, s Pudilovou hlavičkou ale neměl Zlámal příliš práce. Zajímavý fotbal vystřídaly nezábavné minuty hry. Liberecký stadión ožil až ve 27. minutě, kdy postupoval sám na gólmana Vorla Nezmar a slovenský obránce Krajčík ho fauloval. Od rozhodčího Jecha viděl druhou žlutou kartu a musel opustit hrací plochu. Jarolím na vyloučení reagoval stáhnutím Šenkeříka, kterého nahradil Tavares.

Dřížďal dal svůj první gól v lize

Přesto to byli sešívaní, kteří se dočkali úvodní branky utkání. Ke standardní situaci poblíž levé postranní čáry se postavil David Kalivoda a jeho centr skončil s mírnou tečí Dřížďala za zády Zdeňka Zlámala. Pro Františka Dřížďala to byl premiérový gól v první lize.

Pražany gól povzbudil a přestože hráli oslabeni o jednoho hráče, byli ve zbytku první půle nebezpečnějším celkem. Pět minut před koncem prvního poločasu nebezpečně hlavičkoval Michal Švec po centru z rohového kopu Kalivody. Domácí brankář ale míč reflexivním zákrokem vytěsnil. O tři minuty později se po dalším centru Kalivody na zadní tyči ocitl hostující kapitán Stanislav Vlček, bránu ale ve vyložené šanci přestřelil.

Do druhého poločasu vstoupili domácí aktivně. V 50. minutě se k sólu odhodlal Ivan Hodúr, míč se odrazil k Nezmarovi, tomu ale střela nesedla. O čtyři minuty později si podobně počínal i Papoušek, balón z jeho kopačky skončil vysoko nad brankou hostů. V minutě 57. pálil Hodúr, Vorel byl ale na místě a míč vytěsnil na roh.

V 70. minutě si míč na střelu připravil Tomáš Frejlach, jeho střelu ale hostující brankář vyrazil. Tlak domácích sílil. V minutě 76. se míč odrazil k zcela volnému Janu Nezmarovi, kterému ale stoprocentní šanci vychytal včasným vyběhnutím Vorel.

O dvě minuty později se již skóre měnilo. K exekuci přímého kopu metr za hranicí velkého vápna se postavil Petr Papoušek a propálil zeď Pražanů i slávistického brankáře. Dvě minuty před koncem zápasu mohl o vítězství Severočechů rozhodnout střídající Dohnálek, Suchý ale jeho střelu tečoval a ta skončila na břevně. Do konce zápasu již gól nepadl, a tak se pražská Slavie rozešla se Slovanem Liberec nerozhodně 1:1 a vede ligu o tři body před Teplicemi. Liberci patří dvanáctá příčka.

Slovan Liberec - Slavia Praha 1:1 (0:1)
Branky: 78. Papoušek - 35. Dřížďal. Rozhodčí: Jech - Wilczek, Dobrovolný. ŽK: Krajčík, Šenkeřík, Švec, Dřížďal (všichni Slavia). ČK: 27. Krajčík. Diváci: 6671.
Liberec: Zlámal - Šinglár, Košťál, Polák (59. Dohnálek), Petrouš (67. Janů) - Frejlach, Bílek, Hodúr, Papoušek - Dort, Nezmar. Trenér: Škorpil.
Slavia: Vorel - Krajčík, Suchý, Hubáček, Dřížďal - Kalivoda (63. Gaúcho), Gebre Selassie, Švec, Pudil - Šenkeřík (31. Tavares), Vlček (89. Jablonský). Trenér: Jarolím.

Reklama

Související témata: