Hlavní obsah

Sparta ještě není nahoře, míní Kisel

PRAHA

V neděli vítězství nad Kladnem 4:1 a ve středu postup přes Bohemians 1905 do čtvrtfinále Poháru ČMFS po výhře 2:0. Dva dobré výsledky po stále ještě nedobré hře. Fotbalová Sparta po hrůzostrašné střední části podzimu pomalu zvedá hlavu.

Článek

„Jsou to výsledky, od nichž se můžeme odrazit. Potřebujeme ale vítězství uhrát víc, zatím nelze říct, že jsme se zvedli,“ odmítl optimismus Karol Kisel. Právě on střílel v obou zmíněných zápasech důležité góly.

Ve hře Sparty to však skřípe, chybí jí větší jistota v defenzívě, nápaditá myšlenka v ofenzívě i lepší zakončení, protože hlavně Došek s Kuličem přes veškerou snahu marně hledají jarní formu.

„Chybějí Horváth a Řepka. Především Řepka v obraně, on je největší osobností,“ konstatoval Kisel. Středeční utkání bylo posledním, v němž oba zmínění klíčoví hráči mistra museli ještě zůstat kvůli disciplinárním trestům na tribuně. V neděli mohou v Mostě nastoupit. „Týkat se to bude zřejmě jen Řepky, Horváth ještě není po operaci třísel zcela v pořádku,“ upřesnil tiskový mluvčí Sparty Jakub Otava.

Druhý zápas v řadě odchytal v brance Sparty Tomáš Grigar a opět ji podržel, když chytil stoprocentní šanci Bartkovi. „Měl jsem i štěstí. Hlavičkoval mi do protipohybu, ale míč šel poměrně blízko, dosáhl jsem na něj,“ uvedl mladý gólman, který roky čekal na šanci. Na dotaz, zda bere druhé odchytané utkání v řadě jako potvrzení, že už je jedničkou mezi tyčemi Sparty, řekl zdravě sebevědomě: „Ano.“

Na Letné je čtvrtou sezónu a boj o místo jedničky, ač proti Blažkovi byl marný, nevzdal. „V létě jsem byl zklamaný, když přišel další brankář. V béčku se mi ale dařilo a teď se to tak vyvrbilo, že chytám za áčko,“ řekl gólman, pod dojmem jehož výkonu se zdá zbytečný nákup Kozáčika. Z „předmětu“ budování a obměna kádru je vedení Sparty už pár let na propadnutí…

Reklama

Související témata: