Hlavní obsah

Slavia - Teplice 1:0Slavia si pojistila vedení v lize výhrou nad Teplicemi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Volešák 1 : 0

PRAHA

Souboj dvou týmů, které byly před zápasem na prvních dvou pozicích v Gambrinus lize, rozhodl záložník pražské Slavie Ladislav Volešák, který si naběhl na centr Ivany a hlavou zajistil sešívaným tři body a upevnění vedení v ligové tabulce. Svěřenci Karla Jarolíma zvládli i druhý zápas před soubojem s Arsenalem. V utkání s Teplicemi se ale zranil domácí kapitán Stanislav Vlček, který si natáhl lýtkový sval.

Článek

Teplický kouč Petr Rada měl před zápasem příjemné starosti, jeho marodka je zcela vyprázdněná, mohl tak počítat se všemi hráči. Jedinou výjimku tvořil záložník Admir Ljevakovič, který pykal za čtyři žluté karty. Slávistický trenér Karel Jarolím měl k dispozici dvojici uzdravených hráčů - Ericha Brabce a Vladimíra Šmicra. Do utkání mohl nastoupit i Matej Krajčík, jenž byl v zápase s Libercem vyloučen. Do základní jedenáctky se ale nevešel. Stejně jako Tavares, Kalivoda, Šmicer či reprezentant Pudil. Mezi tyčemi se znovu objevil Michal Vorel.

Po úvodní desetiminutovce, v níž se hra odehrávala hlavně ve středu hřiště, se iniciativy chopili domácí fotbalisté. Ve 14. minutě z pravé strany zacentroval Milan Ivana, ve vápně našel Vlčka. Jeho umístěná hlavička nechala vyniknout brankáře Slavíka, který míč vytěsnil na roh.

Hostům vázla kombinace, hlavně středová řada často chybovala. Slávisté byli u všech odrazených míčů dřív a hlavně Gebreselassie hrál výborně. Překvapivými přihrávkami zrychloval přechody do útoku. Při jednom z brejků, který vznikl po další chybě v teplických řadách, přihrával Ivana Vlčkovi do šestnáctky. Kapitán Pražanů ale míč špatně zpracoval a Slavík balón ukryl ve své náruči.

Volešák poslal Slavii do vedení

Narůstající tlak dokázal účastník Ligy mistrů zužitkovat v branku přesně po půlhodině hry. Vlček proběhl s míčem před pokutovým územím a přihrál do pravé strany Ivanovi. Na jeho centr na hranici malého vápna si mezi Kaufmana a Lukáše naskočil Ladislav Volešák a hlavičkou k pravé tyči poslal domácí do vedení.

Sedm minut nato se po chybě stopera Suchého ve středu hřiště řítil k Vorlově brance Gašparik, toho ale nedovoleně zastavil Dřížďal. K exekuci následného přímého kopu se postavil Michal Doležal. Jeho střela ale trefila náruč domácího brankáře.

Do druhé půle nastoupili aktivněji domácí. V minutě 48. si na centr z pravé strany naběhl kapitán hostů Verbíř, jeho nadějnou hlavičku ale stačil zblokovat Suchý. Územní převahu si postupem času stále více vypracovávali tepličtí fotbalisté. Domácí spoléhali na brejky, situaci jim ale stížilo zranění Stanislava Vlčka, kterého musel vystřídat Zdeněk Šenkeřík.

V 74. minutě přihrál před Vorlovou brankou teplický Smíšek za sebe, kde se zjevil ve vyložené šanci reprezentant Fenin. Jeho střelu ale pokryl domácí gólman. Hned z protiútoku mohl zvýšit náskok Slavie Volešák, jeho pohotová střela z voleje ale skončila těšně vedle levé tyče Slavíkovy branky.

Hráči Slavie si již tři body pohlídali a v tabulce svému sokovi ze severu Čech odskočili na rozdíl šesti bodů.

SK Slavia Praha - FK Teplice 1:0 (1:0)
Branka: 30. Volešák. Rozhodčí: Jílek - Chytil, Goňa . ŽK: Brabec, Suchý - Lukáš, Kaufman. Diváci 5 406
Slavia Praha: Vorel - Dřížďal, Suchý, Brabec, Hubáček - Gebre Selassie, Švec, Volešák, Jablonský (55. Pudil) - Ivana (67. Krajčík), Vlček (70. Šenkeřík). Trenér:
Teplice: Slavík - Kaufman, Lukáš, Klein, Merzič - Verbíř, Sabou (85. Kroupa), Doležal, Gašparík (46. Smíšek) - Fenin, Štohanzl (67. Mareš).

Reklama

Související témata: