Hlavní obsah

Kladno - Plzeň 1:2Fotbalisté Kladna prohráli doma s Plzní a v tabulce klesají

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Psohlavec 0 : 1
39. Šmejkal 0 : 2
79. Dočkal 1 : 2

KLADNO

Fotbalisté Kladna ve 12. kole první ligy přenechali tři body Viktorii Plzeň, která na kladenském stadionu vyhrála 2:1. Kladenští tak doma prohráli potřetí v letošním ročníku a v tabulce se pomalu propadají do sestupových příček. Zároveň nedali svému kouči Jaroslavu Šilhavému dobrý dárek k jeho sobotním šestačtyřicátým narozeninám.

Článek

Šilhavý se musel obejít bez nemocného Gecova a zraněných Beneše, Kousala a Kaciáně, přesto jeho svěřenci začali útočněji. Již ve druhé minutě Szabo vysunul rozběhnutého Dočkala, který střelou na vzdálenější tyč protáhl Daňka. Plzeň ale již tradičně hrála odvážně i venku. Dva rohové kopy nebezpečí nepřinesly, ale ve 12. minutě nepodařenou Fillovu střelu usměrnil do brány z malého vápna útočník Psohlavec a hosté vedli.

Hra domácích byla dost chaotická, naopak každá akce Plzně hodně nebezpečná. Po čtvrthodině Killar poslal pomalou malou domů a před dotírajícím Psohlavcem stačil včas vyběhnout brankář Pavlík, který podržel své spoluhráče i o dvě minuty později. Fillo šel s dvojicí spoluhráčů na jednoho obránce, ale místo přihrávky chtěl obejít i brankáře a ten mu míč z nohy sebral.

Rozhýbat hru domácích se snažil především Dočkal, ale u svých spoluhráčů příliš pochopení nenašel. Ve 29. minutě Šilhan sklepl míč pro Cigánka, jeho střela z vápna prolétla vedle pravé tyčky Daňkovy branky, rána Dočkala z trestného kopu sestřelila jen Psohlavce.

Šmejkal nakonec dotlačil míč do sítě

Ještě do poločasu se ale skóre změnilo. Trestný kop z úhlu Jarolíma prolétl až ke zcela volnému Šmejkalovi, kterému se míč sice zamotal mezi nohama, ale nakonec jej v leže přeci jen dotlačil za Pavlíkova záda.

Domácí trenér Šilhavý posílil do druhého poločasu ofenzivu Zoubelem, který přišel místo Bartoše. Hrálo se více před brankou Plzně, ale Šilhan nedoskočil na centry Cigánka ani Dočkala. Po další akci Šilhana pak hosté srazili střelu Jeslínka na roh. Tlak domácích sílil, rodily se i šance, jen zakončení bylo žalostné. Tvrdou střelu Cigánka z vápna vyrazil Daněk, další šanci měl Kúdela, ale i jeho střelu obětavě zblokovali obránci.

Nevyšel ani Čápův "volej", který zasvištěl metr nad brankou Daňka. O minutu později se dostával do šance Jeslínek, ale ve vápně se ukličkoval. Až jedenáct minut před koncem napálil trestný kop Dočkal do zdi, ale míč se k němu odrazil a nádhernou střelou z hranice vápna trefil přesně růžek plzeňské branky. V závěru měli domácí na hřišti čtyři útočníky, ale ani to nepomohlo alespoň k vyrovnání a tak velmi nízká návštěva necelých dvou tisícovek diváků odcházela domů zklamána.

SK Kladno - Viktoria Plzeň 1:2 (0:2)
Branky: 79. Dočkal - 12. Psohlavec, 39. Šmejkal. Rozhodčí: Jech - Pospíšil, Košec. ŽK: Bartoš, Farbák - Psohlavec, Knakal, Daněk. Diváci: 1940.
Kladno: Pavlík - Bartoš (46. Zoubele), Killar, Farbák, Čáp - Dočkal, Kúdela, Szabo, Cigánek (83. Vršajevič)- Jeslínek, Šilhan (75. Zachariáš). Trenér: Šilhavý.
Plzeň: Daněk - Šmejkal, Halama, Knakal, Smola - Fillo, Jarolím, Rada, Trapp, Šíma (64. Malcharek) - Psohlavec (76. Smejkal). Trenér: Levý.

Reklama

Související témata: