Hlavní obsah

Brno - Bohemians 1905 2:0Fotbalisté Brna dali Bohemians mat dvěma góly hned po změně stran

MinutaMin. Tým Hráč Akce
46. Polách 1 : 0
47. Kalouda 2 : 0

Dvě rychlé branky hned po změně stran z kopaček Polácha a Kaloudy zajistily fotbalistů Brna vítězství nad týmem Bohemians 1905 v poměru 2:0. Hosté drželi v prvním poločase se svým soupeřem krok, v koncovce ale propadli a potvrdili, že jsou na soupeřových hřištích neškodní.

Článek

Rychlostí svých kombinačních akcí a elánem zaskočili fotbalisté Bohemians v úvodních minutách Brňany, kteří se však z náporu soupeře rychle otřepali a vsadili rovněž na ofenzivní hru. Výsledkem byl oboustranně pohledný fotbal, který přinášel šance na obou stranách.

Už po deseti minutách vyzkoušel Polách pozornost Sňozíka, ale střela mířila přímo do náruče brankáře Bohemians. Ještě v téže minutě Kalouda v pádu levačkou mířil těsně vedle levé tyče soupeřovy branky. Největší šanci prvního poločasu měli Brňané ve 23. minutě, kdy Wagner uvolnil na levé straně Střeštíka. Jeho ránu stačil Sňozík vyrazit a dobíhající Polách z osmi metrů přestřelil.

Po chvilkovém náporu Brna se ale hostující fotbalisté opět vzchopili a vsadili na útočnou kartu. Hned z protiútoku se protáhl domácí obranou Moravec a jeho přízemní střelu stačil brněnský gólman Lejsal v poslední chvíli nohou vyrazit. Hráči Bohemians svou dotěrností při napadáni soupeře komplikovali domácímu týmu přechod do protiútoku, Brňané se snažili o nakopávané míče, většinu hlavičkových soubojů ale vyhrávali zadáci Bohemians. Druhou velkou šanci Bohemians nevyužil pět minut před přestávkou Hašek, jehož ránu stačil zlikvidovat Lejsal.

Kalouda překonal tvrdou střelou Sňozíka

Hned po změně stran dali Brňané svému soupeři rychlé k.o. Po pouhých 23 sekundách se dostal Bestův centr k Poláchovi, jenž bez přípravy poslal míč vedle bezmocného Sňozíka do sítě. Rozhozená hostující obrana kapitulovala po necelých třech minutách podruhé. Kalouda prošel po pravé straně, kličkou do protisměru oklamal obránce Rychlíka a tvrdou střelou překonal podruhé Sňozíka. Vzápětí po přihrávce střídajícího Tomáše Doška mohl přidat třetí branku Besta, jenž ale z hranice trestného území mířil vedle.

Hosté se sice ještě pokusili alespoň korigovat výsledek, jejich zakončení ale chyběla přesnost. V závěrečné čtvrthodině už tempo opadlo. Brněnský trenér Uličný vystřídal dravého Bestu, vyztužil střed pole o záložníka Večeřu. Na hrotu útoku zůstal pouze osamocený Došek. Bohemians se už ale smířili s prohrou a na vážnější odpor se nezmohli.

1. FC Brno - Bohemians 1905 2:0 (0:0)
Branky: 46. Polách, 48. Kalouda. Rozhodčí: Kovařík - Večeřa, Jiřík. ŽK: Hašek, Matůš, Slezák, Turtenwald. Diváci: 2750.
Brno: Lejsal - Kuncl, Trousil, Pavlík, Siegl - Kalouda (84. Švejnoha), Holek, Polách, Střeštík - Wagner (46. T. Došek), A. Besta (75. Večeřa). Trenér: Uličný.
Bohemians: Sňozík - Marek, Rada, Turtenwald, Rychlík - Moravec, Nikl, Hašek (58. Adam), Kunášek (69. Bartek) - Ordoš (58. Matůš), Slezák. Trenér: Hradecký.

Reklama

Související témata: