Hlavní obsah

Škorpil: Bacha na něj, říkají si o mně v Jablonci

Trenér Ladislav Škorpil je vyhlášeným králem bonmotů. Především je ale uznávaným fotbalovým odborníkem. Nedávno se ujal ambiciózního Liberce, který se topil v sestupových vodách. Ve staronovém působišti dokazuje své kvality, jeho svěřenci získali sedm z dosavadních devíti možných bodů. Naposledy zvítězili v pondělním severočeském derby na půdě Jablonce 2:1.

Článek

Jak moc vám pomohlo v přípravě na utkání, že váš současný asistent Luboš Kozel vedl ještě nedávno tým soupeře?

Máme informace z doby, kdy Jablonec vedl Kozel, ale my jsme potřebovali vlézt do hlavy současnému trenérovi Komňackému a to se nám bohužel nepovedlo.

Vítězství vašemu týmu přinesla především efektivita v prvním poločase…

V první půli to budilo dojem, že náš mančaft je fotbalovější, techničtější a s větší schopností připravit si šance. To vedlo k dvougólovému vedení. Já jsem zase tak nadšený nebyl.

Co vám nejvíce vadilo?

Všechno nám dlouho trvalo, kvůli tomu jsme přicházeli o míče a nebyli u odražených. Bránili jsme na strašně velkém prostoru místo toho, abychom jej zmenšovali. Spíš jsme si problémy přidělávali, než abychom je vytvářeli soupeři.

Jak jste na to zareagoval o přestávce před druhou částí?

Místo oslav jsme se o poločase věnovali prevenci nezvládnutých situací pro půli druhou.

Na výkonu Liberce to ale nebylo příliš znát…

V druhém poločase si Jablonec vytvořil až obdivuhodný tlak. Přestáli jsme to s jedním obdrženým gólem. Chvílemi se zdálo, že to zvládáme takticky dobře, pak to bylo zase špatně.

O góly Slovanu se podělily oba ofenzivní hroty...

Útočníci jsou na hřišti od toho. Nezmar je gólový hráč a vždycky jím byl. Blažek byl bohužel limitovaný zraněním.

Domácí byli po většinu zápasu lepší, přesto jste se mohl radovat z vítězství…

Protože je to derby, je pro mě vítěz liberecký kotel fanoušků. Fandil v anglickém stylu - bez urážek, bez petard, bez násilí. Takovým fanouškům se má chodit po zápase děkovat.

Jak vy osobně vnímáte derby proti Jablonci?

Vedl jsem Liberec již v 11 utkání proti Jablonci a většinou se nám dařilo. Jsem prostě tak dobrý trenér. Kolik se tady proti mě vystřídalo koučů a to byli takoví velikáni jako Hřebík, či Dejmal a všichni si museli říct ´Bacha na něj´!

Na které derby vzpomínáte nejvíce?

Jednou jsme tady remizovali 3:3, když jsme o tři góly vedli.

Reklama

Související témata: