Hlavní obsah

Olomouc - Jablonec 1:1Sigma doma neporazila Jablonec už pět let, nevyšlo to ani tentokrát

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Randa 1 : 0
55. Nulíček 1 : 1

Olomoučtí fotbalisté potvrdili, že se jim proti Jablonci nedaří. Naposledy ho doma porazili před pěti lety a ani v sobotu sérii nepřerušili. Hned v úvodu jim sice pomohla vlastní branka Fukala, ale po změně stran Nulíček srovnal na konečných 1:1. Jablonec tak znovu dokázal, že mu to jde venku lépe než na domácím trávníku.

Článek

Ještě před utkáním pochodovala městem asi stovka radikálních příznivců olomouckého klubu. Zřejmě inspirováni sparťanskými Ultras protestovali proti vedení klubu, které začalo důkladněji bojovat s projevy rasismu a násilí. Podle policie, která na průvod dohlížela, nebyl narušen veřejný pořádek ani doprava ve městě.

V úvodu utkání mohli být domácí fanoušci spokojeni. Už ve čtvrté minutě Randa vysunul do brejku Schulmeistera, ten šel sám na Špita, udělal mu kličku, ale gól mu sebral skluzem vracející se Hamouz. I hosté mohli vstřelit úvodní branku, Hloušek našel v osmé minutě Baranka, jehož hlavičku chytil Drobisz s vypětím všech sil.

Třetí šance zápasu již skončila brankou. V desáté minutě našel Škerle kolmicí Schulmeistera, ten šel spolu s Pulkertem a Randou sám na Špita. Zakončení vyšlo na Randu, jehož střelu těsně před brankovou čárou tečoval do vlastní branky vracející se Fukal. Ve zbývajícím čase první půle měl mírnou převahu Jablonec, ale vytěžil jen několik přímých kopů, při kterých Drobisze neohrozil.

Ve druhém poločase jako první opět zahrozila Sigma. V 53. minutě našel z přímého kopu Bajer Rossiho a jeho hlavičku vyrážel Špit konečky prstů na roh. Vzápětí hlavičkoval těsně nad Škerle. Co se ve vzduchu nepovedlo Olomouci, zvládl o dvě minutě později Jablonec. Hloušek centroval a Nulíček zcela osamocen zblízka skóroval.

Sigma byla gólem zaskočena a marně hledala klíč k obraně Jablonce. Střed pole patřil hostům, prim hráli Loučka s Klapkou. Do šance se domácí dostali v 76. minutě, Hubník utekl Homolovi, ten ho však tísnil tak, že měl Špit se střelou olomouckého útočníka méně práce a vyrazil ji na roh. V 85. minutě přivodil Knakalův aut závar před jabloneckou brankou, ale Brazilci Rossi s Buenem míč za brankovou čáru neprotlačili. Poslední šanci měl hned nato Rossi, po rohu Bajera ale hlavičkoval těsně nad. Sigma tak ani ve třetím utkání za sebou na vítězství nedosáhla.

Reklama

Související témata: