Hlavní obsah

Zlín - Kladno 4:0Zlín překonal čtyřmi góly Kladnu klubový rekord

MinutaMin. Tým Hráč Akce
60. Zbožínek 1 : 0
70. Vidlička 2 : 0
75. Žůrek 3 : 0
83. Malár 4 : 0

Fotbalisté Zlína dali v tomto ročníku až do soboty jen devět ligových gólů. Ve 13. kole však v utkání s Kladnem během závěrečné půhodiny stihli čtyři. Hosté vydrželi se silami a s obrannou taktikou hodinu, pak je položily na lopatky branky Zbožínka, Vidličky, Žůrka a Malára. Pro Zlín je to rekordní výhra v historii české ligy.

Článek

Domácí sice začal útočně, měl vytrvalou převahu, do koncovky se ale často nedostával. Kladno myslelo hlavně na defenzívu, kterou se pokoušelo prokládat sporadickými protiútoky, neboť na hrotu útoku zůstával pouze osamocený Jeslínek. Na měkkém a těžkém terénu domácí fotbalisté kombinovali dost těžkopádně.

K první vážnější střele se odhodlal v 9. minutě Šmahaj, po čtvrthodině hry Zúbkovu hlavičku po rohovém kopu kryl brankář Kostolanský jen s velkými obtížemi. Kladnu se nabídla první šance ve 23. minutě po nepřesné rozehrávce Zbožínka, kterou zachytil Szabo. Na jeho přihrávku před brankou ale opuštěný Jeslínek nedosáhl.

Z vytrvalého tlaku se dostával Zlín přes přehuštěnou obranu soupeře pouze ke střelbě z větší vzdálenosti. Ve 34. minutě měl Kostolanský problémy s tvrdou střelou obránce Vidličky. Těsně před přestávkou se dostal do protiútoku opět Jeslínek, jehož sólovou akci ale stačil brankář Baranek zmařit.

Kladenská obranná tvrz padla přesně po hodině hry. Zlín vstoupil do druhého poločasu opět s útočnou taktikou a hosté náporu odolávali jen s vypětím všech sil. Nestačili ale po rohovém kopu Žůrka ubránit domácího Zbožínka a ten hlavou překonal brankáře Kostolanského. Zlín branka nabudila k vystupňování tempa a v 63. minutě se Žůrkova střela odrazila od tyče.

Kladno se pokusilo otevřít hru a tím ulehčilo domácím kombinační hru. V 70. minutě zaskočil Vidlička brankáře hostí střelou z pětadvaceti metrů. O pět minut později gólman nereagoval na dělovku Žůrka ze stejné vzdálenosti. Přetížená obrana Kladna už nestačila se silami a sedm minut před koncem osamocený Malár uzavřel nebývale produktivní střelecký účet Zlína čtvrtou brankou.

FC Tescoma Zlín - SK Kladno 4:0 (0:0)
Branky: 60. Zbožínek, 70. Vidlička, 75. Žůrek, 83. Malár. Rozhodčí: Kocourek - Gallo, Ardeléanu. ŽK: Kraus, Žůrek, Bača - Cigánek. Diváci: 2561.
Zlín: Baránek - Vidlička, Kroča, Zbožínek, Zúbek - Šmahaj (83. Zapletal), Opiela, Vrtělka, Kraus (53. Malár) - Vyskočil (70. Bača), Žůrek. Trenér: Hoftych.
Kladno: Kostolanský - Kúdela, Farbák, Killar, Čáp - Dočkal (67. Zachariáš), Zoubele (87. Vršajevič), Szabo, Gross, Cigánek - Jeslínek (67. Semerák). Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata: