Hlavní obsah

Ostrava - Brno 2:1Brno v Ostravě sahalo po výhře, nakonec nemá ani bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Bystroň 1 : 0
58. Besta 1 : 1
87. Magera 2 : 1

Ostravští fotbalisté v sobotu doma poprvé po třech letech porazili Brno. O výhře 2:1 rozhodl čtyři minuty před koncem střídající útočník Lukáš Magera. Hosté byli hlavně ve druhém poločase lepší, ale spálili řadu šancí. Domácí se na Bazalech dočkali výhry po třech měsících, oba góly svými přihrávkami vypracoval Václav Svěrkoš. Baník se tak v tabulce dotáhl na druhou Spartu, ale ta má zápas k dobru, stejně jako čtvrté Teplice.

Článek

Mohl to být oslnivý nástup Brna. První výstraha přilétla už po 55 sekundách: Poláchův centr se snesl k Trousilovi, který hlavou překonal Vaška, ale sudí odmával ofsajd. I s jediným klasickým útočníkem přijelo Brno s ofenzivním fotbalem, kterému velel špílmachr Polách. Domácí se dvacet minut k ničemu pořádnému nedostali, ale sotva se nadechli k tlaku, se soupeřem bylo zle. Ve 26. minutě nachystal palebnou pozici Svěrkoš pro Bystroně, který levačkou z velkého čtverce přesně zacílil dolní roh Lejsalovy branky.

Brnu ani pak nechyběla častá střelba. S několika pokusy měl na kluzkém terénu gólman Vašek očividné potíže, ale největší šanci v 37. minutě bravurně lapil Střeštíkovi, který hlavou mířil do vzdálenějšího kouta.

Vyrovnaný duel se po přestávce opět překláněl na stranu hostíí. Součinnost stratéga Polácha s hráči na stranách dostala domácí do problémů, které musel stále častěji hasit gólman Vašek. Velkou možnost prováhal Střeštík, který si v 55. minutě sám před brankou ukopl míč, ale selhání napravil o tři minuty později. Brněnskou akci prodloužil na Bestu, jenž bez váhání z malého vápna balón umístil k tyči.

Hosté cítili, že mají na víc. Jejich smůlou bylo, že v ostravské brance stál výtečný Vašek. V 68. minutě zlikvidoval příležitost Kaloudy a Holek přestřelil prázdnou branku a do sítě se nedostala ani Poláchova rána, kterou Vašek s vypětím sil vyboxoval. Zdálo se, že druhý gól Brna je jen otázkou času, ale když poslední šanci zazdil Kuncl, přišlo nečekané rozuzlení. Svěrkoš vyslal kolmicí za obranu do sóla střídajícího Mageru, který přeloboval gólmana a čtyři minuty před koncem zasadil soupeři tvrdý knokaut.

Baník Ostrava - 1. FC Brno 2:1 (1:0)
Branky: 26. Bystroň, 86. Magera - 58. Besta. Rozhodčí: Jech - Chytil, Dobrovolný. ŽK: Tchuř, Otepka - Besta, Kalouda. Diváci: 5351.
Ostrava: Vašek - Řezník, Cigánek, Bystroň, Tchuř - Rajtoral, Marek, Otepka (90. Metelka), Mičola - Svěrkoš (90. Varadi), Zeher (70. Magera). Trenér: Večeřa.
Brno: Lejsal - Kuncl (90. Švejnoha), Trousil, Pavlík, Siegl - Kalouda (87. Kubáň), Holek, Večeřa, Polách, Střeštík (83. Došek) - Besta. Trenér: Uličný.

Reklama

Související témata: