Hlavní obsah

Budějovice v Teplicích vedly, ale položil je Verbířův hattrick

TEPLICE

Fotbalisté Českých Budějovic v utkání 13. kola první ligy v Teplicích sice dvakrát vedli, ale nakonec odjeli s porážkou 2:4. Jihočechy na Stínadlech položil ještě v prvním poločase hattrick teplického kapitána Pavla Verbíře, který tak v čele historické klubové tabulky střelců vystřídal Pavla Stratila. Verbíř má po svém nedělním skvělém představení na svém kontě už 71 branek.

Článek

Tepličtí se tak vrátili na druhé místo za Slavii, odkud je ale může sesadit Sparta, pokud v pondělní dohrávce bude bodovat s Bohemians 1905.

Ikona teplického fotbalu si tak dala stylový dárek k úterním pětatřicátinám, ale zpočátku se vůbec nezdálo, že by Severočeši prožívali povedený večer. Hosté ukazovali, že jejich série šesti zápasů s jedinou prohrou není dílem náhody. Dynamo rychlou kombinací a také povedenými kontry často dostávalo do úzkých domácí obranu, v níž viditelně chyběli potrestaní Lukáš s Kaufmanem. Hosté zažili úvod snů, když už po 65 vteřinách putoval míč od Plocka a Mrkvičky k Černému, který zblízka zařídil vedení.

Do hlediště v chladném počasí dorazily necelé tři tisícovky fanoušků, ale ty v neděli musel fotbal plný překvapivých zvratů zahřát. V páté minutě přišla první velká chvíle Verbíře. Z levé stranou zakroutil centr před bránu a míč zapadl přesně k tyči. Pak gólman Kučera musel vytáhnout ostrou ránu Ljevakoviče. Hosté ale na ofenzivu nezapomínali a chaoticky působící obrana Teplic jim hodně usnadňovala práci: po dvanácti minutách Hílek přiťukl míč Mrkvičkovi, který střelou z 20 metrů vrátil hostům jednobrankový náskok. Za dalších pět minut rozzlobený kouč Teplic Rada sáhl ke střídání a stáhl beka Koukala.

Verbíř dovršil hattrick do poločasu 

Změna jako by domácí nastartovala a Severočeši postupně ovládli hru. V 31. minutě Verbíř předvedl další povedený kousek, v pokutovém území se vyhnul třem zadákům soupeře, nasadil kličku i Kučerovi a zblízka srovnal podruhé. Z nažhaveného teplického kanonýra, který tak razantně ukončil svůj letošní střelecký půst, museli být hosté nešťastní. V druhé minutě nastavení první půle Fenin pro Verbíře vyhrál hlavičkový souboj a domácí veterán těsně před odchodem do kabin zblízka pokořil Kučeru potřetí.

Třetí gól jako by hosty definitivně připravil o jejich sebevědomí, jímž hýřili v úvodu. Na startu druhé půle je po sedmi minutách navíc stihla další rána: Do šestnáctky se vřítil Fenin, kličkou se zbavil kapitána Horejše a ranou pod břevno připravil divákům další lahůdku. Dvacetiletý reprezentant se navíc dotáhl na čele tabulky kanonýrů na "sedmigólové" střelce Toleského a Vlčka.

V euforii hrající Teplice se soupeřem žádné slitování neměly. V 68. minutě se málem svého čtvrtého gólu dočkal Verbíř, ale v jasné šanci vypálil nad branku. Budějovičtí se s blížícím se koncem zmohli jen na náznak náporu, který ale pro Slavíkovu branku mnoho nebezpečí neznamenal. Těsně před koncem dovršil budějovický zmar Plichta, který těsně před brankou přestřelil. Tepličtí tak odčinili prohru ze Slavie a svým fanouškům po minulé domácí výhře nad Žižkovem připravili další čtyřbrankové vítězství.

FK Teplice - Dynamo České Budějovice 4:2 (3:2)
Branky: 5., 31. a 45+2. Verbíř, 52. Fenin - 2. Černý, 12. Mrkvička. Rozhodčí: Franěk - Pospíšil, Hojsík. ŽK: Verbíř, Fenin, Merzič, Sabou, Ljevakovič - Hílek, Žižka, Černý. Diváci: 2720.
Teplice: Slavík - Merzič, Sabou, Klein, Koukal (17. Rosa) - Štohanzl (86. Benát), Doležal, Ljevakovič, Verbíř - Smíšek (66. Kroupa), Fenin. Trenér: Rada.
České Budějovice: Kučera - Peroutka, Horejš, Hunal (21. Švehla), Žižka - Plocek. Vozábal, Hílek (64. Mašát), Černý - Mrkvička, Radzinevičius (68. Plichta). Trenér: Straka.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články