Hlavní obsah

Plzeň - Ml.Boleslav 2:0Mladá Boleslav dál tápe, nestačila ani na bojovnou Plzeň

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Jarolím 1 : 0
45. Fillo 2 : 0

Fotbalisté Mladé Boleslavi nedokázali vyhrát ani ve čtvrtém ligovém zápase za sebou a místo útoku na pohárové pozice se dál propadají prvoligovou tabulkou. V nedělním utkání 13. kola nestačili na Viktorii Plzeň, které na jejím hřišti podlehli po bezkrevném výkonu 0:2. Západočeši se naopak po vydařeném kolektivním výkonu probojovali už na páté místo průběžného pořadí a drží domácí neporazitelnost.

Článek

Počasí s teplotou lehce nad nulou vyhnalo diváky ze Štruncových sadů a ti nejvěrnější museli sáhnout do šatníku pro nejteplejší doplňky. Domácí hráči se na rozdíl od soupeře rozhodli zahřát pořádným pohybem po hřišti a Mladá Boleslav měla po krátkém oťukávání v úvodu hodně problémů.

Den otevřených dveří předvedli Středočeši poprvé ve 12. minutě, kdy se protáhl mezi děravou trojčlennou boleslavskou obranou Rada, ale jeho střelecký pokus levou nohou brankář Miller stačil pokrýt. Domácí aktivita ale narůstala a kontrastovala s chladnou hrou soupeře, který si nic nevypracoval. Jen ve 23. minutě Mendy hlavou minul o metr branku a na dlouhou dobu tím uzavřel výčet akcí před domácí šestnáctkou.

Brzy se už mohli radovat Západočeši, kteří využili slabší boleslavské defenzívy a po obloučku Jarolíma míč poprvé zapadl za Millerova záda. Trenér Ščasný reagoval příchodem Kaliny, ale na hře to nic nezměnilo. Naopak domácí vycítili slabší den favorita a měli další šance. Tu největší ve 38. minutě Smejkal zahodil, ale těsně před poločasem využila Plzeň trestného kopu z pravé strany, na který naběhl všudybyl Fillo a Millera nadvakrát překonal.

Boleslavský brankář byl zřejmě otřesen po předchozím souboji se Smejkalem, a tak v poločase přišel na trávník Pižanowski, který už jen většinou sledoval, jak jeho spoluhráči marně dobývají domácí defenzivu. Když se ale dostala do otevřené obrany Viktoria, hrozil další gól. Nejblíže mu byl po kombinaci uvnitř šestnáctky opět Smejkal, ale i podruhé střelecky propadl.

Hosté se dostávali do uzavřené obrany složitě, a tak pokoušeli štěstí především z větší vzdálenosti. Voříškova dělovka sice Daňkovi "nafackovala", ale k vyraženému míči měli blíže domácí obránci a rána Matějovského skončila těsně mimo. Blízko gólu byl po rohu v 70. minutě Kopic, ale znovu nedokázal míč vtěsnat mezi tyče a definitivně tak sebral svému týmu naději na solidní výsledek.

Viktoria Plzeň - FK Mladá Boleslav 2:0 (2:0)
Branky: 29. Jarolím, 45. Fillo. Rozhodčí: Příhoda - Ubias, Teuber. ŽK: Rada, Fillo, Trapp - Sedláček, Kalina, Voříšek, Kopic. Diváci: 2625.
Plzeň: Daněk - Šmejkal, Halama, Knakal, Smola - Fillo (90. Lecjaks), Jarolím, Rada, Trapp, Róth (86. Vrzal) - Smejkal (80. Brožík). Trenér: Levý.
Mladá Boleslav: Miller (46. Pižanowski) - Voříšek, Procházka, Kopic - Sedláček (34. Kalina), Matějovský, Rajnoch, Kysela - Vaněček, Holub (60. Řezníček), Mendy. Trenér: Ščasný.

Reklama

Související témata: