Hlavní obsah

Podle Jarolíma si Slavia za předvedený výkon vyhrát nezasloužila

PRAHA

Překvapivou remízou 1:1 skončilo pražské derby mezi žižkovskou Viktorií a sešívanou Slavií. Ve 13. kole české nejvyšší soutěže to nejdříve vypadalo, že si všechny tři body ze Žižkova poveze soupeř, ale branka Kaloda v nastaveném čase rozhodla o dělbě bodů. „Ten zápas byl minimálně vyrovnaný, možná že jsme byli blíže k vítězství,“ myslel si po utkání domácí trenér Stanislav Griga.

Článek

Utkání se hrálo na velice podmáčeném trávníku a obzvlášť druhá půle udělala ze hřiště doslova oraniště. „Na tomto terénu se fotbal moc hrát nedal a asi to spíše vyhovovalo soupeři, protože my jsme měli problémy se s tím vyrovnat. To co jsme si představovali, tak jsme v tomto utkání nenaplnili. Bylo tam spousta laciných ztrát,“ smutnil po remízovém utkání hostující trenér Jarolím.

Slávistický kouč musel sáhnout ke střídání ještě před uplynutím první půl hodiny. Luděk Stracený totiž brutálním faulem skosil slávistického Dřížďala, který jak se později ukázalo odnesl tento zákrok natrženým zadním stehenním svalem. Žižkovský hříšník si za tento faul vysloužil žlutou kartu, která pro něj byla v tu chvíli milosrdná.

„Asi to určitě nebyl nejkvalitnější zákrok, ale od toho je na hřišti rozhodčí, aby to posoudil. Samozřejmě jsou i takovéto zákroky, ale ty k fair-play nepatří,“ řekl bez známky většího vzteku k faulu Jarolím, což trochu kontrastovalo se sdělením hříšníka Straceného, který ho dle jeho slov měl vědomě minout a nepodat žižkovskému záložníkovi po utkání ruku jako gesto svého roztrpčení.

Musí se ovšem nechat, že například v první čtvrthodině  domácí na těžkém terénu papírově silnějšího soupeře přehrávali a i po zbytek utkání mohli být slávisté vděční, že branka do jejich sítě spadla až v devadesáté minutě.

„Proti rozběhnuté kvalitní Slavii jsme věděli, že musíme být lepší v nasazení a bojovnosti. Souhlasím s tím, že tenér nám pomohl k tomu, že se kvality obou týmů na hřišti vyrovnaly,“ pronesl k podmínkám zápasu žižkovský trenér Griga, který nakonec přiznal, že domácí tým byl šťastný, když se mu po průběhu utkání podařilo získat bod.

Reklama

Související témata: