Hlavní obsah

Trenéry Bohemians rozladily výkony fotbalových matadorů

PRAHA

Fotbalisté Bohemians 1905 prohráli podruhé během dvanácti dnů s pražským rivalem Spartou. Mistrovský celek se na svém hřišti radoval z výhry v Poháru ČMFS i z tříbodového zisku v pondělní dohrávce 13. kole Gambrinus ligy. Trenérské duo hostí Zbyněk Busta a Václav Hradecký po prohře 1:3 litovalo chyb svých zkušených hráčů. Domácí kouč Michal Bílek se naopak těšil z výkonu osmnáctiletého Martina Zemana, který vstřelil svou první ligovou branku.

Foto: www.fc-bohemians.cz

Trenér Bohemians 1905 Zbyněk Busta

Článek

Zeman nastoupil v lize poprvé v životě od začátku a za důvěru se Bílkovi odvděčil již ve 30. minutě úspěšnou dorážkou za záda Radka Sňozíka. „Pocity jsou to nádherné, kluci v kabině mi už říkali, že to budu mít drahé,“ smál se po utkání šťastný Zeman. Osmnáctiletý hráč dostal na levé straně záložní řady přednost před Miroslavem Matušovičem a před zápasem přišel, jak je ve Spartě v poslední době zvykem, o vlasovou pokrývku hlavy.

Zkušený stoper Bohemians Karel Rada označil tuto branku za klíčový okamžik utkání, „klokani“ si totiž do té doby proti favoritovi v defenzívě počínali bezchybně. Dopředu byli ovšem bezzubí takřka po celé utkání, to Sparta na svého soupeře po změně stran vlétla jako uragán. Nejprve po faulu brankáře Sňozíka na Doška zvýšil z penalty uzdravený špílmachr Pavel Horváth, po chybně nařízeném rohovém kopu pak letenský dlouhán sám pohodlně zvýšil už na rozdíl tří branek.

„První poločas jsme zvládli, ale ve druhém, zejména po vstřelení druhé branky, Sparta prokázala svou zkušenost,“ hodnotil zápas hostující asistent kouče Václav Hradecký. Šéf lavičky „klokanů“ Zbyněk Busta jeho slova potvrdil a dodal: „Nezahráli nám zkušení hráči. Ti místo uklidnění méně ostřílených spoluhráčů chybovali a kvůli nim jsme dostali góly.“ V zelenobílém dresu dostali šanci mladí hráči Moravec, Morávek, či Bartek, ke kterým trenérské duo výhrady nemělo.

Sparťanští Ultras na protest opustili ochozy 

„Dvougólový rozdíl je odpovídající kvalitám obou kádrů, ale Bohemka dokázala, že chce hrát fotbal,“ řekl letenský slovenský záložník Karol Kisel, který v minulosti působil v dresu vršovického celku. Hrdina posledních zápasů Sparty tentokrát vyšel střelecky naprázdno, jeho gólový příspěvek ale nebyl tentokrát třeba. Letenský celek se především zlepšenou hrou po změně stran vyhoupl na druhé místo tabulky, o čtyři body za nenáviděnou Slavii.

„Ve druhé půli jsme zvýšili pohyb, snáz jsme si vytvářeli šance a dali góly. Utkání jsme po změně stran dalo by se říct ovládli,“ liboval si na tiskové konferenci domácí kouč Bílek. Nespokojený byl pouze se snížením z hlavy Ordoše, které bylo podle jeho slov naprosto zbytečné.

Letenské ochozy opustili o přestávce skalní fanoušci Sparty, kteří tak dali najevo nesouhlas s postojem klubu, který vyhlásil boj problémovým fanouškům. „Je nám to líto. Přijatá opatření nejsou proti Ultras obecně, ale proti několika jednotlivcům. Doufám, že se vrátí zpátky do ochozů. Vážíme si každého fanouška, který nám fandí,“ vysvětloval kapitán úřadujícího mistra Zdeněk Pospěch.

Reklama

Související témata: