Hlavní obsah

Novinkou příštího ročníku fotbalové ligy bude Superpohár

Fotbalová liga skončí nejspíš v pondělí 19. května, finále Poháru ČMFS by se mělo hrát o pět dnů dříve. Novinkou pro příští rok bude Superpohár, v němž se týden před startem následujícího ročníku nejvyšší domácí soutěže střetnou vítězové ligy a poháru. Rozhodli o tom zástupci ligových klubů na úterním jednání v pražském hotelu Galaxie. Zároveň také podpořili ve funkci šéfa komise rozhodčích Luďka Macelu.

Článek

Podle šéfa profesionálního fotbalu Iva Lubase se kluby domluvily, že vzhledem k současnému počasí už nebudou uvažovat o sehrání 17. kola v prosinci, čímž by se ulehčilo jarní termínové listině. "Na jaře se začne sedmnáctým kolem 16. února, poslední, třicáté kolo se bude hrát v pondělí 19. května," řekl Lubas, který ale naznačil, že ke změně ještě může dojít. A to podle toho, jak dopadne 2. prosince v Lucernu losování mistrovství Evropy. "Národní tým může začít na šampionátu 7., ale také 10. června," vysvětlil svazový funkcionář.

Pokud se nic měnit nebude, vyvrcholí v týdnu před ligovým závěrem pohárová soutěž; finále by se mělo uskutečnit 15. května. Pohár se navíc podle plánu bude hrát premiérově ve čtvrtfinále a semifinále dvoukolově.

"Novinkou by měl být také Superpohár, jehož vznik souvisí s příchodem nového titulárního sponzora pohárové soutěže," dodal Lubas. Podle zákulisních zpráv se pohár bude jmenovat Tipsport Cup.

Reklama