Hlavní obsah

Fotbalová Sparta se chce přiblížit velkoklubům, otevřela nový fanshop

PRAHA

Fotbalová Sparta udělala další krůček ve snaze přiblížit se evropským velkoklubům. Letenští v pondělí slavnostně otevřeli nový fanshop, který nemá co do velikosti v Čechách obdobu. Sparťané přesunuli stávající obchod se suvenýry přímo do prostor Axa Arény a zároveň výrazně rozšířili sortiment nabízeného zboží, které se netýká výhradně jen fotbalových věcí.

Článek

"Nový fanshop byla jedna z věcí, které jsme proklamovali už v minulosti. Sparta by měla být nejlepší nejen na hřišti, ale i v přístupu k fanouškům, aby se prostřednictvím suvenýrů a věcí, které nosí i hráči, mohli ztotožnit s týmem," nastínil klubový prezident Jozef Chovanec.

Nový obchod se suvenýry se přesunul přímo do Axa Arény a je přibližně desetkrát větší než předchozí. "Nabízíme širší sortiment od vlaječek přes šály a repliky dresů až po věci pro nejmenší," přiblížil Chovanec. Fanoušci si mohou zakoupit také mimosportovní zboží, například držák na SPZ s klubovým logem.

Slavnostnímu přestřižení pásky asistovali vedle sparťanského prezidenta také asistent trenéra Horst Siegl, defenzivní univerzál David Limberský a brankář Tomáš Grigar. Kouč Michal Bílek nakonec nedorazil. "Já fanshop vítám, konečně se to, co jsme mohli vidět všude po světě na stadiónech, objevilo i na Spartě," pochvaloval si Siegl.

Ve slavných týmech jako Real Madrid nebo Chelsea tvoří příjem z prodeje suvenýrů významnou část klubového rozpočtu. Sparta tolik peněz z fanshopu nevytěží. "To jsou daleko větší kluby, to se nedá s našimi podmínkami srovnávat. Velkokluby mají fanshop všude po městech, i v centru. Po roce si to zhodnotíme, očekávám nárůst dalších fanoušků," věří Chovanec.

Letenský klub přichystal v následujících sedmi dnech svým fanouškům zajímavé akce: sparťanští příznivci získají v případě nákupu ve fanshopu zdarma náramek, vstupenky na ligové utkání s Plzní nebo na zápas Poháru UEFA proti Spartaku Moskva. Každý den se navíc mohou v novém obchodě setkat s dvěma fotbalisty A-týmu, kteří se až do příštího úterý promění v prodavače.

Reklama

Související témata: