Hlavní obsah

Rajnoch: Chybí nám důraz ve vápně

Sebevědomě vzal míč a zařídil Mladé Boleslavi bod. Jan Rajnoch v sobotu proti Teplicím proměnil za nepříznivého stavu pokutový kop, který stanovil konečnou remízu 1:1. „Měli jsme ale vyhrát. Byli jsme lepší,“ posteskl si po zápase, v jehož úvodu Středočeši promarnil několik vyložených šancí.

Článek

Byť jste doma Teplice přehrávali, tři body nemáte a jste pět kol bez výhry. Proč?

Protože máme malý důraz ve velkém vápně. Proti Severočechům jsme měli v prvním poločase čtyři vyložené šance, jenže je nedáme, a pak se v tom topíme. A když ještě inkasujeme, musíme výsledek obracet, což je hodně těžké. Je smutné, že pokaždé uděláme brankáře kola těmi neproměněnými šancemi.

Úvod zápasu jste ale zvládli skvěle. Věřili jste si tolik na Teplice, nebo hrál soupeř prvních třicet minut tak zle?

A proč bychom si neměli věřit. Jsme třetí tým loňského ročníku. Jistě, naše postavení v tabulce není dobré, ale náš fotbal je výborný. V posledních zápasech určitě. Jen ten důraz ve vápně nám chybí. Prostě musíme zlepšit koncovku.

Jenže i přes slušné výkony si v tabulce o výrazném poskočení vpřed můžete nechat jen zdát. Je to hodně nepříjemné?

Určitě. Je to těžké pro psychiku. Všichni dobře víme, že za dobrý fotbal si body nekoupíme.

Jediný gól zápasu proti Teplicím jste vstřelil z penalty. Věřil jste si i za nepříznivého stavu?

Byli jsme určeni tři exekutoři, já jako první. Neměl jsme s tím problém. Byl jsem předeme rozhodnutý, kam balón pošlu. Na pravou ruku brankáře, to je moje strana.

Inkasovali jste ze stejné situace. Byl zákrok Rolka na Fenina podle vás penaltový?

Teplický útočník to udělal hodně šikovně. Asi to penalta byla, ale víc to hodnotit nebudu.

Několikrát jste během utkání diskutoval s rozhodčím. Nebál jste se karetního trestu, který by vám vystavil stop pro zápas na Slavii?

Ne. Kapitán Marek Matějovský dostal žlutou kartu, tak jsem jenom tak rozhodčího upozorňoval na určité situace. Ale všechno slušně.

Jaký váš čeká nejbližší program?

Ve čtvrtek hrajeme zápas Poháru UEFA v Elfsborgu. Utkání ve Švédsku bude na umělé trávě, takže se budeme připravovat na tomto povrchu. Věřím, že i přes pouze jeden získaný bod s Teplicemi zápas na severu Evropy zvládneme a nakopne nás to.

Reklama

Související témata: