Hlavní obsah

Hoftych: Už jsme nechtěli být za kašpárky

PRAHA

Fotbalistům Bohemians 1905 by se moc hodilo, kdyby v neděli svého zlínského soupeře porazili, aby se odlepili ode dna ligové tabulky. To se ovšem nestalo. Zlínu přišly vhod dvě branky útočníka Vyskočila, který si své trefy rozložil do obou poločasů. „Musím vyzdvihnout Martina Vyskočila, který si svůj skvělý výkon ozdobil dvěma góly,“ nešetřil chválou na adresu zlínského útočníka hostující trenér Pavel Hoftych.

Článek

Utkání začalo aktivitou Klokanů, která vyústila ve výpad Ivana Haška do pokutového území, kde byl vršovický záložník sražen, načež byla proti Zlínu odpískána penalta. Této příležitosti se zhostil tradiční exekutor penalt týmu z Dolíčku Radek Sňozík a svůj pokus bezpečně proměnil. „Radek Sňozík je určen jako první na penaltu, je to naše penaltová jednička,“ řekl domácí trenér Václav Hradecký s tím, že o střelci penalt ve Vršovicích není pochyb.

„Začátek ovlivnila penalta, když jsme brzy inkasovali branku. Trvalo nám dvacet minut, než jsme se dostali do hry. Díky útočníkům se nám to povedlo,“ potěšili ofenzivní hráči svým výkonem zlínského trenéra Hoftycha.

„Druhý poločas jsme zvládli po taktické stránce dobře. Nepřestávali jsme napadat. Od zápasu se Žižkovem jsme se poučili, dali jsme do toho srdce, morálku a nasazení,“ vidí příčiny úspěchu svého celku zlínský kouč. „Už jsme tady nechtěli být za kašpárky,“ dodal.

Obě branky zlínského týmu přišly po standardních situací. U první se jednalo o střílený centr, u druhé o rohový kop. „Bohužel jsme propadli po standardních situacích, o kterých jsme věděli, že je má Zlín dobré,“ řekl trenér Bohemians 1905, který možná i z toho důvodu postavil proti soupeři dva vysoké útočníky Škodu a Ordoše, ovšem ani jejich účast na hřišti prohru neodvrátila.

Reklama

Související témata: