Hlavní obsah

Fanoušci Brna před utkáním prošli město, se sparťany se nestřetli

BRNO

Nedělní fotbalové utkání Brna a Sparty se obešlo bez větších výtržností fanoušků. Odpoledne před zápasem se asi 250 příznivců 1.FC Brno vydalo na pochod městem až ke stadionu za Lužánkami, ani tam policie nemusela výrazněji zasahovat, řekla ČTK policejní mluvčí.

Článek

Na více než dvě stovky brněnských a asi padesátku pražských fanoušků dohlíželo několik set policistů a strážníků. Po zápase se některé skupinky vracely ze stadionu zpět do centra, stále za doprovodu policie.

Zápasy mezi Brnem a Spartou patří tradičně k nejrizikovějším. Například loni na podzim se fanoušci těchto klubů poprali v Praze. Proto v neděli policie připravila rozsáhlá bezpečnostní opatření, v záloze měla psovody, koně i těžkooděnce.

"Příznivci Brna se sice pokoušeli vytvářet nepřátelské ovzduší, ale bez větší odezvy," popsala mluvčí brněnských strážníků. Doplnila, že ani později v noci nečeká větší potíže. Pražské fandy odvezl autobus na nádraží, do střetu s druhým táborem by se tak už neměli dostat.

Policie předvedla jediného člověka, účastníka odpoledního pochodu. Dav zhruba 250 příznivců brněnského klubu prošel od hlavního vlakového nádraží přes celé centrum až ke stadionu za Lužánkami, kde se v minulosti hrávala první liga. Nyní je ale stadion ve špatném stavu a fanoušci chtěli dát svým pochodem najevo, že se jim to nelíbí.

Reklama

Související témata: