Hlavní obsah

Sparťanský kolaps, Liberec senzačně vyloupil Letnou. Výhry slaví Baník i Olomouc

Praha
Aktualizováno

Fotbalové ligové jaro má první senzaci. Sparta, do jejíž sestavy se vrátil uzdravený špílmachr Bořek Dočkal, prohrála s Libercem 0:2 a Letnou zněl pískot nespokojených fanoušků. Baník Ostrava vybojoval tři body na půdě Slovácka za těsnou výhru 1:0. Cennou výhru v boji o záchranu slaví Karviná, která si doma poradila se Zlínem 2:0. Úspěšně vstoupila do ligového roku 2020 i Sigma Olomouc, která zvítězila v Teplicích 3:1.

Druhá půle byla jedním z našich nejhorších výkonů v celé sezoně, hodnotil Václav Jílek. Vyřídit si to s ním běžel fanoušekVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Ostrava zvítězila v Uherském Hradišti nad Slovácku 1:0 a trenér Luboš Kozel tak může oslavit vítěznou premiéru na lavičce Baníku v nejvyšší soutěži. O výhře hostů, kteří navázali na bodovou šňůru z podzimu a neprohráli pošesté v řadě, rozhodl v 52. minutě obránce Jakub Pokorný. Naopak Slovácko vyšlo doma naprázdno poprvé od druhého kola, kdy nestačilo na České Budějovice.

Olomouc vstoupila do jarní části ligové sezony výhrou 3:1 v Teplicích. Sigma rozhodla zápas už do přestávky, kdy se dvakrát trefil Lukáš Juliš a jednou David Houska. V závěru snížil střídající Tomáš Vondrášek. Hanáci v lize neprohráli popáté za sebou.

Karviná získala cennou výhru v boji o záchranu. Vyhrála doma nad Zlínem 2:0 a o tři body odskočila poslední Příbrami. Karviná vyhrála v této sezoně poprvé doma a přerušila deset kol trvající sérii bez výhry. Ševci ukázali, že se jim venku nevede, v posledních sedmi duelech nezvítězili.

Sparta takřka po roce s Dočkalem v ligové sestavě nezvládla duel s Libercem a prohrála 0:2. Letenští si vypracovali jen pár šancí, ale nedokázali je proměnit. Naopak Slovan trestal z brejků, když dvakrát udeřil Tomáš Malinský. Sparta tak začala jaro bídně a fanoušci ji vypískali. Trenéra Jílka pak vyzývali k rezignaci.

Program 21. kola:
Pátek
České Budějovice - Mladá Boleslav 3:0
Sobota
Slovácko - Ostrava 0:1
Branka: 52. J. Pokorný
Karviná - Zlín 2:0
Branky: 29. Smrž, 83. Abdulrahman
Teplice - Olomouc 1:3
Branky: 79. Vondrášek - 5. Juliš, 27. Houska, 45. Juliš
Sparta - Liberec 0:2
Branky: 77. a 90.+4 Malinský.
Neděle
14:30 Opava - Plzeň
17:00 Bohemians - Slavia
Pondělí
18:00 Jablonec - Příbram

Reklama

Související témata: