Hlavní obsah

Olomouc - Kladno 1:1Fotbalisté Olomouce popáté za sebou nevyhráli

MinutaMin. Tým Hráč Akce
79. Bartoš 0 : 1
81. Hubník 1 : 1

OLOMOUC

Olomoučtí fotbalisté nevyhráli pátý zápas za sebou. Proti Kladnu byli v 15. ligovém kole na domácím hřišti blízko prohry, ale na vedoucí branku hostujícího Bartoše stihl už za dvě minuty odpovědět Hubník, který protrhl své letošní střelecké trápení a vstřelil tisící ligový gól Olomouce.

Článek

Z fotbalové produkce v první půli bolely fanoušky oči. Kladno se nepoddalo domácí snaze o úvodní tlak, ale hrubou chybou v obraně jednu zajímavou možnost soupeři přece nabídlo. Bartoš si v sedmé minutě nechal utéct míč k Bajerovi, který pohotově zareagoval, ale jeho křížnou bombu Pavlík zneškodnil a dobíhající Hubník na vyražený míč nedosáhl.

Domácí záložník Bajer byl na začátku nejaktivnější, když si však cestu mezi tyče nenašel v 12. minutě ani jeho další střelecký pokus z šestnáctky, hra se na zbytek poločasu přestěhovala do středu hřiště. Hosté s jediným klasickým hrotem Jeslínkem Drobisze pořádně nezaměstnali, byli jenom stínem týmu, který v minulém kole nasázel tři branky Ostravě. Domácí sice Hubníka vpředu doplňovali více, zato však bez jakéhokoliv efektu v koncovce.

Ofenzivní možnosti Středočeši naznačili až po obrátce. Drobisz v 52. minutě lapil jasný gól Bartošovi, který po závaru před brankou mířil k tyči. Dění na trávníku dostalo konečně náboj. Rossi ze vzduchu hlavou Pavlíka ještě nepokořil, ale velké věci měly teprve přijít. Spolehlivý střed kladenské defenzivy si dal kaňku na vysvědčení třináct minut před koncem, když nabídl po zaváhání Killara s Grossem gól Schulmeistrovi, jenž však zpanikařil a z ideální pozice zbrkle přestřelil.

Pak nečekaně uhodilo na opačné straně. K Dočkalově rohu se prodral Bartoš a poslal hosty do vedení. To jim vydrželo slabé dvě minuty. Domácí kontrovali stejným způsobem a po Bajerově rohu míč po zemi posunul do sítě Hubník, který zaznamenal jubilejní tisící gól Sigmy v nejvyšší soutěži.

Olomouc mohla mít i více. Soupeře v závěru znovu zmáčkla, ale po Schulmeistrově hlavičce se vyznamenal Pavlík a Bajer v samém závěru minul odkrytou branku. Kladno už bod udrželo, byť se v posledních sekundách muselo obejít bez Cigánka, který byl po druhé žluté kartě vyloučen.

Sigma Olomouc - Kladno 1:1 (0:0)
Branky: 81. Hubník - 79. Bartoš. Rozhodčí: Jech - Handlíř, Kubáň. ŽK: Rossi, Hubník - Cigánek, Semerák. ČK: 90.+1 Cigánek. Diváci: 3141.
Olomouc: Drobisz - Jindřišek, Šuškavčevič, Škerle, Jurkič (81. Hudec) - Bajer, Kaščák (46. Schulmeister), Melinho, Rossi, Onofrej (70. Kazár) - Hubník. Trenér: Pulpit.
Kladno: Pavlík - Kúdela, Gross, Killar, Bartoš - Dočkal (88. Farbák), Gecov, Szabo, Cigánek, Zoubele (79. Vršajevič) - Jeslínek (68. Semerák). Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice