Hlavní obsah

Zlín - Most 1:1Zlínu vydřel remízu 1:1 s Mostem až v nastavení Bača

MinutaMin. Tým Hráč Akce
81. Loos 0 : 1
90. Bača 1 : 1

Fotbalisté Zlína po sérii tří vítězství remizovali v první lize na domácím trávníku s Mostem 1:1. Zlín měl sice po celý zápas výraznou převahu, střelecky se ale prosadil až ve čtvrté minutě nastavení střídající Bača. Vedoucí branku Mostu v sobotu vstřelil deset minut před koncem Loos.

Článek

Zlín nastoupil ve vítězné sestavě z posledního utkání proti Bohemians a měl od začátku územní převahu. Na kluzkém trávníku se domácí fotbalisté dostali několikrát i do střeleckých příležitostí. V úvodních deseti minutách promarnil Žůrek dva úniky po pravé straně, oba zlikvidoval brankář Svoboda. Most se snažil o rychlý přechod do protiútoků, který ale končil většinou na zformované obraně Zlína. Jedinou vážnější šanci měl ve 22. minutě po akci Onyanga z levé strany Holenda, jenž se ale dostal do bezprostřední blízkosti brankáře Baránka a už nestačil zakončit. Podruhé hosté ohrozili branku ve 37. minutě, kdy Pilařův trestný kop vyhlavičkoval z brankové čáry obránce Kroča.

Hned po změně stran měl Most znovu šanci otevřít skóre. Po podklouznutí brankáře Baránka se otevřela před Websterem po rohovém kopu prázdná branka, hlavička hostujícího stopera ale mířila pouze do břevna.

Zlín nepřetavil tlak v gól

Zlín rychle zareagoval zvýšením aktivity a vypracoval si několik vyložených šancí. V 52. minutě stačil po Zbožínkově hlavičce míč směřující do sítě vyrazit hlavou obránce Trubila, v 57. minutě Žůrkovo sólo reflexivně vykopl na poslední chvíli brankář Svoboda, jenž o tři minuty později vytáhl nad branku další hlavičku Zbožínka. Do třetice Zbožínek v 65. minutě trefil hlavou pouze tyčku. Na festival zahozených šancí Zlína navázali Kraus, jenž netrefil z 25 metrů po vyběhnutí gólmana Svobody opuštěnou branku, a vzápětí Žůrek z deseti metrů neumístil přesně míč.

Závěr utkání provázely emoce, ke kterým přispěl rozhodčí Kovařík. V 77. minutě po Šmahajově úniku zastavil obránce Johana míč v pokutovém území rukou, sudí však nechal pokračovat ve hře. Protestující vedoucí zlínského týmu Minář musel opustit lavičku a odejít na tribunu. Most z ojedinělého protiútoku vybojoval rohový kop, po kterém neobsazený Loos vstřelil vedoucí gól hostů, kteří dohrávali poslední tři minuty bez vyloučeného Trubily. Závěrečný nápor Zlína korunoval Bača, jemuž se podařilo dorazit z bezprostřední blízkosti míč do sítě.

FC Tescoma Zlín - FK SIAD Most 1:1 (0:0)
Branky: 90.+4 Bača - 80. Loos. Rozhodčí: Kovařík - Zlámal, Mencl. ŽK: Opiela, Zúbek, Vrtělka, Kroča - Webster, Johana, Schut, Trubila, Svoboda. ČK: 90.+1 Trubila. Diváci: 2864.
Zlín: Baránek - Zúbek, Kroča, Zbožínek, Penner - Šmahaj, Vrtělka, Opiela, Malár (25. Konečník, 63. Kraus, 87. Bača) - Žůrek, Vyskočil. Trenér: Hoftych.
Most: Svoboda - Prášil, Webster, Johana, Trubila - Andrei, Mendy (27. Schut, 83. Škoda), Pilař, Čermák - Holenda, Onyango (57. Loos). Trenér: Žák.

Reklama

Související témata: