Hlavní obsah

Žižkov - Jablonec 2:0Žižkov si doma poradil s předposledním Jabloncem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Moughfire 1 : 0
40. Kalod 2 : 0

Milan VlčekSport.cz

Důležitou výhru v bitvě dvou týmů ze spodu tabulky zaznamenali fotbalisté Viktorie Žižkov, kteří na svém hřišti v 15. kole Gambrinus ligy porazili Jablonec 2:0. Žižkovští se radovali po úspěšných střelách Moughfireho z 22. minuty a z Kalodova gólu pět minut před koncem poločasu. Obzvlášť první branka stála za to. Francouzský záložník zatočil míč z rohu přímo do branky.

Článek

V 19. minutě si domácí fotbalisté vytvořili několik příležitostí ke vstřelení branky. Všemu předcházel rohový kop, po kterém se o překonání hostujícího brankáře Špita pokoušel nejprve Kropík a následně i Kalod, ale bohužel pro pražskou Viktorku žádný z pokusů gólem neskončil.

Jestliže předchozí rohový pokus radostí domácích neskončil, o tři minuty později už bylo všechno jinak. Viktorce se podařilo využít již několikátý rohový kop za sebou ke vstřelení první branky utkání. Moughfireovi se podařilo nevídaný kousek, míč z rohového puntíku zatočil přímo do Špitovy branky.

Další zajímavou příležitost měl jako vždy aktivní domácí Marcio Da Silva, ale jeho střela tentokrát neměla největší razanci a nakonec skončila pár centimetrů vedle Špitovy tyče. Do brejku ze 33. minuty se opět zapojil brazilský záložník, který prchal na jabloneckou branku, následně přihrál vlevo nabíhajícímu Kalodovi, kterému se ovšem kvalitně zakončit nepodařilo.

Po dlouhém útlumu se útočnou akcí předvedli i Jablonečtí. Loučka před vápnem dobře přihrál vysunutému Hlouškovi, ale ten zakončoval nepřesně. Akce domácích, která se nezdařila ve 33. minutě, se povedla pět minut před koncem první půle. Znovu Da Silva vyvezl míč na polovinu soupeře, přihrál Kalodovi, který si poradil s hostující obranou a nakonec i se Špitem.

Druhý poločas branku nepřinesl

Druhý poločas se nesl v náporu jabloneckých fotbalistů a žižkovský brankář Bartalský několikrát svůj tým svými zákroky zachránil. V 63.minutě vyslal jedovatou střelu Procházka, jablonecký brankář jen vyrazil před sebe a mohl děkovat, že pomezní odmával ofsajdové postavení dorážejícímu Bukačovi.

Jen pár centimetrů dělilo ukazatel skóre od toho, aby se výsledek rozsvítil čísly 3:0. Luděk Stracený na hranici pokutového území vypálil ránu po přihrávce Šťastného z levé strany hřiště, ale ta jen o málo přeletěla břevno jablonecké branky.

Jablonečtí fotbalisté se v závěru zápasu ještě snažili vytvořit tlak, ovšem vše bez kýženého úspěchu. Žižkovští hráči tak na konci utkání slavili důležitou výhru 2:0.

FK Viktoria Žižkov - FK Jablonec 2:0 (2:0)
Branky: 22. Moughfire, 40. Kalod. ŽK: Bukač, Šťastný (oba Žižkov). Rozhodčí: Příhoda, Jiřík, Hrubeš. Diváci: .
FK Viktoria Žižkov: Bartalský - Kučera, Labant, Kropík, Šťastný - Stracený, Da Silva, Procházka, Moughfire - Bukač, Kalod (85. Švancara).
FK Jablonec 97: Špit - Zábojník, Homola (63.Klapka), Fukal, Hamouz - Baranek, Loučka, Eliáš, Hloušek (83.Hloušek) - Rilke, Nulíček (59. Svátek).

Reklama

Související témata: