Hlavní obsah

Plzeň - Budějovice 1:1Fotbalisté Českých Budějovic přišli o výhru v Plzni v 90. minutě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Peroutka 0 : 1
90. Jarolím (penalta) 1 : 1

PLZEŇ

Fotbalisté Českých Budějovic sahali v 15. kole první ligy na hřišti Plzně do devadesáté minuty po vítězství, ale nakonec získali bod. Po Homoláčově ruce následovala penalta, kterou proměnil Jarolím. I tak Dynamo utnulo čtyřzápasovou vítěznou sérii Plzně a připsalo si čtvrtý bod ze hřišť soupeřů.

Článek

Domácí v nděli opět nastoupili s pětičlennou záložní řadou, ale v poslední době úspěšná sestava se nemohla prosadit proti dobře organizované defenzivě Jihočechů. Navíc ve 14. minutě Viktoria ztratila míč, který se dostal k Radzinevičiusovi, jenž z pravé strany ideálně našel v pokutovém území neobsazeného Peroutku a ten pohodlně překonal bezmocného brankáře Daňka.

Inkasovaný gól plzeňskými hráči viditelně otřásl a hosté postupně ovládli střed pole. Ve 30. minutě vypálil z dvaceti metrů Šmíd a Daněk jeho skákavou střelu mířící k pravé tyči vyrazil konečky prstů mimo.

Poté domácí zpřesnili kombinace a začali zaměstnávat soupeřovy obránce. Stoper Hunal odhlavičkoval v souboji s Psohlavcem vysoký míč pouze k Fillovi, jenž pronikl do šestnáctky a jeho střelu tečovali hosté těsně vedle levé tyče. Závěr prvního poločasu odehráli Jihočeši převážně na polovině domácích a těsné vedení pohodlně udrželi.

Na nepříznivý stav zareagoval trenér Plzně Levý o přestávce dvojím střídáním a hrou na dva útočníky. Změny hru Viktorie oživily, po standardce střídajícího Rótha z levé strany hlavičkoval Psohlavec na hranici malého vápna vedle branky. Po hodině hry domácí zatlačili soupeře hluboko na jejich polovinu. Po sérii rohových kopů se ke střele uvnitř pokutového území dostal Krbeček, mírně zblokovanou střelu ale Kučera zastavil.

Radzinevičius neproměnil samostatný nájezd

Za chvíli utekl po levé straně Róth a jeho následný prudký centr odvrátil ve skluzu Hunal před dotírajícím Psohlavcem na roh. Ten ovšem domácí zahráli bídně a navíc Róth ve snaze o malou domů hlavičkoval příliš slabě. Míč získal Radzinevičius a běžel sám na vybíhajícího Daňka, jenž však jeho střelu pohotově vyrazil. Dorážející Černý poté netrefil branku.

Domácí ve snaze o vyrovnání otevřeli hru, z čehož vyplynul nebezpečný protiútok: Plocek odcentroval v 72. minutě po elegantním zaseknutí míče na nabíhajícího Mrkvičku, ten však ve slibné pozici na balon nedosáhl.

V 84. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen Hunal a domácí se při přesilovce spoléhali na dlouhé nákopy. Po jednom z nich se míče v pokutovém území dotkl rukou Homoláč a sudí Racek nařídil penaltu. Tu bez problémů střelou k pravé tyči proměnil plzeňský kapitán Jarolím a zařídil tak konečnou dělbu bodů. V nastavení pak už rozhodčí nenašel odvahu odpískat na druhé straně zákrok Rótha na Stráského, po němž se penalty dožadovali pro změnu Jihočeši.

Viktoria Plzeň - Dynamo České Budějovice 1:1 (0:1)
Branky: 90. Jarolím z pen. - 14. Peroutka. Rozhodčí: Racek - Wilczek, Pelikán. ŽK: Trapp - Hílek, Hunal. ČK: 84. Hunal. Diváci: 2936.
Plzeň: Daněk - Šmejkal (72. Smejkal), Halama, P. Knakal (46. T. Krbeček), Smola (46. Róth) - Fillo, Rada, Jarolím, Trapp, Lecjaks - Psohlavec. Trenér: Levý.
České Budějovice: Kučera - Peroutka, Horejš, Hunal, Šmíd - Plocek (86. Stráský), Vozábal, Hílek (62. Mašát), Černý - Mrkvička (75. Homoláč), Radzinevičius. Trenér: Straka.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava