Hlavní obsah

V hlavní roli sudí Královec, shodli se trenéři Jarolím se Ščasným

PRAHA

Nedělní strahovské utkání 15. kola fotbalové Gambrinus ligy mezi lídrem tabulky Slavií a tradičně ambiciózní Mladou Boleslaví mělo svou klíčovou postavu. Nebyla jí ale žádná z opor jednoho z týmů, ale hlavní rozhodčí Pavel Královec. Shodli se na tom alespoň oba trenéři soupeřů, domácí Karel Jarolím a boleslavský Zdeněk Ščasný. „Rozhodčí byl evidentně v hlavní roli,“ tvrdili uznávaní kouči po remíze 1:1.

Článek

Královec se dopustil několika hrubých chyb a za svůj výkon obdržel od delegáta Miroslava Maurera nízkou známku 4. Ve 33. minutě hlavní rozhodčí vyloučil po druhé žluté kartě hostujícího Tomáše Hrdličku, kterého před tím nesprávně napomínal místo spoluhráče Jana Rajnocha.

Levý obránce Ščasného družiny si tak na trávníku příliš dlouho nevychutnal návrat do míst, kde několik let působil. „Musím se soustředit na svůj výkon a ne brečet nad něčím, co nemohu ovlivnit,“ řekl novinářům zklamaný Hrdlička, který se nezříkal vlastní zodpovědnosti: „Druhou žlutou kartu jsem dostal zaslouženě, v souboji jsem byl příliš pozdě.“

„Za daných okolností musím být spokojený s bodem, hra v deseti nás stála hodně sil,“ hodnotil utkání boleslavský trenér Zdeněk Ščasný a dodal: „Vyloučení hrubě ovlivnilo zápas.“ Víc se k výkonu rozhodčího nechtěl vyjadřovat, za svá dřívější hodnocení se totiž stal tradičním hostem zasedání disciplinárky.

Jeho protějšku Karlu Jarolímovi zase nedá spát situace z nastaveného času, kdy Procházka v pokutovém území zalehl střídajícího Necida: „K tomu momentu se nebudu ani vyjadřovat, byla to jasná penalta.“ Vzápětí domácí kouč uvedl, že rozhodčí byl v hlavní roli. Tato slova odkýval i jeho kolega Ščasný.

Královce kritizoval i Rosen

Proti výkonu sudího Královce ostře vystoupil na pozápasové tiskové konferenci i člen představenstva pražského klubu Tomáš Rosen. „Nezbývá mi, než vyjádřit lítost nad tím, jak je takto potenciálně pěkné utkání rozhodováno,“ mimo jiné uvedl a dodal: „Tohle fotbal zabíjí.“ Podle Rosena rozhodčí kupil chybu na chybu, což prý nebylo v ročníku poprvé. „Nejvíc mi vadí, jak byl odpískán náš zápas na Žižkově, kde nám byli zraněni dva hráči, kteří dodnes nemohou hrát,“ vzpomínal na zápas 13. kola pod taktovku hlavního rozhodčího Kovaříka.

Slávisté od tohoto utkání nemohou počítat se službami obránce Františka Dřížďala a záložníka Davida Kalivody, kteří po ostrých soubojích laborují se stehenním svalem, resp. pochroumaným kolenem. Na Žižkově také začala remízová série týmu Karla Jarolíma. Vedoucí celek tabulky má po třech nerozhodných výsledcích v řadě už jen dvoubodový náskok v čele tabulky, na záda mu dýchají druhé Teplice.

Účastník prestižní Ligy mistrů se trápí především v koncovce, což potvrdil i v neděli na Strahově proti Mladé Boleslavi. „V prvním poločase nám chyběl v koncovce důraz, především pak při šancích Suchého a Gebre Selassieho. Po změně stran se několikrát předvedl hostující gólman Pižanowski, některé střely, jako byla ta Volešákova v závěru, ale měly skončit gólem,“ hodnotil po utkání zklamaný domácí kouč. Poslední šanci, zlepšit si reputaci před zimní přestávkou, budou mít jeho svěřenci v Kladně, kde je čeká předehrávka "jarního“ 16. kola. Srpnový souboj obou celků skončil na Strahově výhrou Slavie 2:0.

Reklama