Hlavní obsah

Mareš: Chtěli jsme udržet suverenitu

Radek MalinaPrávo

Ani bod neztratily Teplice doma v podzimní části 1. fotbalové ligy. Suverenitu potvrdily i včera proti Bohemians 1905. Hlavní postavou sedmého vítězství na vlastním stadiónu byl stříbrný medailista z letního MS dvacetiletých v Kanadě Jakub Mareš. První gól připravil, druhý vstřelil. „Před zápasem s Bohemians byl hlavní cíl udržet domácí suverenitu. Znamenalo to tři body. Nikdo jiný se takovou sérií pochlubit nemůže,“ culil se Mareš, útočník domácích.

Článek

Právě on úřadoval v prvních osmi minutách. Dokonale tak zastoupil Fenina, parťáka z reprezentačního i teplického výběru, který pykal za žluté karty. „Připravoval jsem se na to od čtvrtka. Poprvé jsem dostal větší šanci, tak jsem ji chtěl využít,“ usmíval se borec, který naskočil sice do devátého zápasu na podzim, ale poprvé v základní sestavě. „Místo na hrotu mi sedí víc než v záloze. Nemusím tolik bránit.

Trenér asi přihlédl k tomu, že jsem za béčko nastoupil v útoku k pěti zápasům a dal pět branek,“ vykládal dvacetiletý mladík. Hokejovou produktivitu 1+1 z nedělního zápasu si chválil. „Dostal jsem dva super balóny. Při gólu jsem viděl, že mohu jít sám. Nabíhal jsem sice hodně ze strany, ale Sňozík mi nechal u tyče dost místa,“ líčil Mareš.

Zápas kvůli svalovému zranění nedohrál. Z lavičky tak sledoval už slabší výkon spoluhráčů. „Rychlé vedení nás uspokojilo, navíc terén byl měkký a na našich klíčových hráčích byla patrná únava po dlouhém podzimu,“ mínil strůjce domácího vítězství.

Rada si výhry ohromně cení

„Bohemians nás po přestávce předčili v pohybu,“ přiznával teplický obránce Martin Klein. „Druhá půle už byla o vůli a odpovědnosti. Až na jedinou výjimku jsme to zvládli,“ rekapituloval zápas zadák Severočechů. „Pohyb nám chyběl od pětadvacáté minuty. Měli jsme ve hře hodně nevynucených zkažených přihrávek. Navíc jsme se připravovali v týdnu kvůli zmrzlým povrchům na umělé trávě, proto si téhle výhry ohromně cením,“ chválil své hráče Petr Rada, trenér Teplic.

Žádný důvod ke spokojenosti naopak neměli hosté. Bohemians 1905 jsou po 15. kole poslední, venku získali jen dva body. „V Teplicích bylo po zápase v osmé minutě. Sice jsme měli po půli opticky navrch, jenže šanci žádnou. Byli jsme jak zájezdní jedenáctka,“ posteskl si Radek Sňozík, brankář pražského klubu. „Těžko můžeme mít lepší bilanci, když místo defenzivní hry na jistotu děláme idiotské chyby. A když nedáme gól, nemůžeme uspět,“ pojmenoval největší podzimní slabinu Bohemians 1905 jejich gólman.

Reklama

Související témata: