Hlavní obsah

Liberec - Brno 1:1Liberec s Brnem ani posedmé neprohrál, zápas skončil remízou 1:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Střeštík 0 : 1
57. Dohnálek 1 : 1

LIBEREC/PRAHA

Poslední utkání první poloviny zápasů fotbalové Gambrinus ligy viděli v pondělí diváci na stadiónu v Liberci. Místní tým v dohrávce 15. kola přivítal Brno, klub s pohárovými ambicemi. V prvním poločase byli aktivnější hosté a zaslouženě šli po Střeštíkově dorážce do vedení, po změně stran hlavičkou vyrovnal Dohnálek. Oba soupeři se tak rozešli smírně 1:1, Severočeši neprohráli již sedmý vzájemný duel v řadě.

Článek

Liberec v minulém kole v Budějovicích poprvé prohrál pod vedením staronového kouče Ladislava Škorpila. Brno naopak dosáhlo vytoužené výhry nad pražskou Spartou. Ke třem bodům za vítězství 4:2 navíc svěřenci trenéra Petra Uličného přidali vynikající výkon. Ten se proti Severočechům musel obejít bez služeb Aleše Besty a Patrika Siegla, kteří inkasovali na podzim čtyři žluté karty. Ze stejného důvodu postrádal Škorpil obránce Adama Petrouše.

Ve třetí minutě se prvním střeleckým pokusem prezentoval domácí Petr Papoušek, jeho levačka ale Lejsala v brance Brna nemohla překvapit. V 10. minutě vysunul hostující špílmachr Polách do sóla sparťanského kata Kaloudu, ten si ale míč špatně zpracovala a šanci mu definitivně zmařil liberecký brankář Zdeněk Zlámal včasným vyběhnutím.

V 19. minutě hlavičkoval nebezpečně domácí Bílek, jeho oblouček po rohovém kopu jen o kousek minul vzdálenější roh Lejsalovy branky. Brno kontrovalo Kaloudovou střelou zpoza vápna, kterou jen těsně vedle tyče tečoval jeden z libereckých obránců. Kalouda zkusil své štěstí znovu ve 32. minutě, po dalším odrazu od soupeře se tentokrát míč dostal k neobsazenému Markovi Střeštíkovi, který neměl již problém do odkryté branky zavěsit.

Odpovědět se pokusil liberecký kapitán Jan Nezmar. Po centru z levé strany se dokázal odpoutat od svého strážce, ale svým prudkým volejem orazítkoval pouze břevno soupeřovy branky. Do dvoubrankového vedení ale mohlo jít Brno. Střeštík se pěkně uvolnil přes obránce a jeho přihrávka do druhé vlny našla volného Kaloudu. Ten ale tentokrát štěstí na odraz balónu od obránce neměl. Těsně před poločasem mohl ještě v hostujícím dresu skórovat Došek, po Kunclově centru ale trefil pouze tyč.

Vyrovnal důrazný Dohnálek 

V 57. minutě dokázal Liberec vyrovnat. Do přetaženého Papouškova centru na zadní tyči se důrazně hlavou opřel Jakub Dohnálek a Lejsal byl bezmocný. Domácí se i nadále tlačili dopředu, aktivní byl především snajpr z dálky Papoušek. V 87. minutě se u pravé tyče vytáhl brněnský gólman Lejsal proti nechtěnému pokusu z hlavy jednoho ze spoluhráčů.

Brno tak po třetí remíze zpod Ještědu v řadě poskočilo o skóre na šesté místo před Zlín. Liberec, který se stejným soupeřem neprohrál již sedmý zápas za sebou, zůstává v tabulce jedenáctý.

FC Slovan Liberec - 1. FC Brno 1:1 (0:1)
Branky: 57. Dohnálek - 32. Střeštík. Rozhodčí: Matějek - Slavík, Košec. ŽK: Papoušek, Liška, Hodúr - Kubáň. Diváci: 4624.
Liberec: Zlámal - Šinglár, Košťál, Polák, Liška - Dohnálek, Bílek, Hodúr, Papoušek - Nezmar (79. Dort), Blažek. Trenér: Škorpil.
Brno: Lejsal - Kuncl, Trousil, Švejnoha, Kubáň - Kalouda, Polách, Pavlík, Holek, Střeštík (88. Hanák) - T. Došek (90. Wagner). Trenér: Uličný.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články