Hlavní obsah

Fotbalista Pudil bude ve Slavii působit i na jaře

PRAHA

Dvaadvactiletý záložník Daniel Pudil bude i na jaře hostovat ve Slavii Praha. Účastník letošní Ligy mistrů uplatnil opci na talentovaného fotbalistu a bude s ním tedy moci počítat v lize i Poháru UEFA v jarní části. „Slavia splnila podmínky pro prodloužení hostování, které byly stanoveny ve smlouvě s Libercem. Daniel Pudil nastoupil do zápasů Ligy mistrů, nastupoval i v I. Gambrinus lize,“ řekl na webových stránkách Slavie ředitel komunikace pražského týmu Ondřej Zlámal.

Článek

Levonohý odchovanec Sparty je kmenovým hráčem Slovanu Liberec, odkud na konci srpna přišel na půlroční hostování s opcí na další půlrok do Slavie Praha, ve které nyní vedení pražského celku uplatnilo možnost působení Daniela Pudila i po podzimní části.

„Moje sezóna nezačala nejlépe, po příchodu do Slavie se vše v dobré obrátilo, jsem rád, že jsem dostal možnost hrát v Lize mistrů. Za to děkuji i Liberci. Na jaře se ve Slavii těším na Pohár UEFA a věřím, že i v lize to dotáhneme na nejvyšší příčku,“ uvedl na webových stránkách klubu Pudil.

Slávistický záložník se během působení ve Slavii zapsal do statistik nejen české nejvyšší soutěže. V národním týmu v posledním kvalifikační duelu na Kypru si připsal první gól v reprezentačním dresu seniorů a v utkání Ligy mistrů vyrovnával zápas v Seville, v němž parádní ranou nedal domácímu gólmanovi Palopovi šanci.

Reklama