Hlavní obsah

Sparta - Liberec 0:2Kat Malinský znovu úřadoval! Letenské jaro začalo dalším malérem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
76. Malinský 0 : 1
90. Malinský 0 : 2
Záznam online reportáže

Pokud chtějí skončit aspoň druzí, nemají na co čekat. Přesto si fotbalisté pražské Sparty dovolili další luxus a v jarní ligové premiéře doma prohráli s Libercem 0:2. Na ligovou scénu se poprvé od loňského 9. března vrátil Bořek Dočkal, ani jeho přítomnost však favorita od potupného startu neuchránila. Oba góly dal záložník Malinský, který dvěma góly rozhodl již podzimní zápas v Liberci (3:1)... Sparta je v tabulce pátá, Slovan devátý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký gólman Nguyen zasahuje při šanci sparťanského útočníka Tetteha.

Článek
Fotogalerie

Druhá půle byla jedním z našich nejhorších výkonů v celé sezoně, hodnotil Václav Jílek. Vyřídit si to s ním běžel fanoušek

S očekávanou sestavou, která vykrystalizovala na soustředění ve Španělsku, nastoupili Letenští vstříc ligovému jaru. Jen na lavičku tak usedl Sáček, nejstabilnější sparťan podzimu. Na druhé Slovan už se musí obejít bez Potočného s Musou, kteří se dohromady postarali o šestnáct podzimních gólů.

Sparta se od začátku prala sama se sebou, snahu o očekávaný úvodní tlak brzdila spousta nepřesností už při samotném zakládání útoků. Takřka půl hodiny trvalo, než se po brejku do první šance dostal Trávník.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský špílmachr Bořek Dočkal je po vážném zranění zpátky v lize v rudém dresu.

Druhá příležitost už byla tutová, Tetteh ji naservíroval Kangovi, jenže záložníkovi se před prázdnou brankou zašmodrchal míč pod nohama. A když pak mohl jít Gabonec sám na brankáře, balon mu znovu překážel. O první pořádnou střelu na Nguyena se tak postaral až Frýdek hrající jubilejní stý ligový zápas v rudém dresu.

Do vedení tak mohl jít Liberec, Peškovu ránu brankář Heča jen s námaho vyrazil. Další šanci dostal stejný zakončovatel hned po přestávce, když Hečovi vypadl míč z rukou. Sparta měla štěstí, že Pešek z malého vápna netrestal, poté přečkala i Balutovu šanci.

Na domácí straně na sebe bral zodpovědnost nejmladší, ani Hložkovy šance ovšem ke gólu nevedly.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský záložník Bořek Dočkal v akci.

Čtvrt hodiny před koncem udeřil Slovan. Po Trávníkově špatném autovém vhazování předložil Baluta finální přihrávku Malinskému a hráč, který Spartu popravil už v podzimním duelu u Nisy, se znovu nemýlil.

A ve chvíli, kdy stadion skandoval Jílek ven, proměnil Malinský smrtící brejk i podruhé...

Fotbalová liga - 21. kolo:
Sparta Praha - Slovan Liberec 0:2 (0:0)
Branky: 76. a 90.+4 Malinský. Rozhodčí: Pechanec - Caletka, Koval - Lerch (video). ŽK: Frýdek - Hromada, Kuchta, Karafiát, Nguyen, Rondič. Diváci: 12 236.
Sparta: Heča - Vindheim, Hancko, Lischka, Frýdek - Dočkal (72. Sáček), Trávník, Krejčí (78. Kozák), Kanga (62. Plavšič), Hložek - Tetteh. Trenér: Jílek.
Liberec: Nguyen - Mikula, Chaluš, Karafiát, Hybš - Hromada (56. Alibekov), Mara - Malinský, Baluta (90. Fukala), Pešek - Kuchta (64. Rondič). Trenér: Hoftych.

Reklama

Související témata: