Hlavní obsah

Brno - Žižkov 3:1Útočná hra přinesla fotbalistům Brna vítězství 3:1 nad Žižkovem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Střeštík 1 : 0
57. Besta 2 : 0
73. Kalouda 3 : 0
80. Švancara (penalta) 3 : 1

Útočná hra podložená přesnou koncovkou zajistila fotbalistům Brna vítězství nad Viktorií Žižkov 3:1. Po brankách Střeštíka, Besty a Kaloudy získali domácí fotbalisté tříbrankový náskok, výsledek korigoval deset minut před koncem gólem z penalty Švancara.

Článek

Brňané vsadili hned od úvodních minut na rychlý a jednoduchý fotbal s přímým tahem na branku soupeře. S akcemi soupeře na jeden dotek měli zadáci Žižkova značné problémy. Hostující obrana kapitulovala už po devíti minutách. Po bleskové protiakci po pravé straně stačili ještě zadáci Viktorky srazit Poláchovu střelu, míč se ale dostal před Střeštíka, jenž jej z deseti metrů poslal do sítě.

Po inkasované brance se Žižkov vytáhl více do útoku, kombinační souhře ale chyběla přesnost, proto se hosté k bezprostřednímu ohrožení brněnské branky nedostali. Naopak domácí hráči pokračovali v rychlé hře a svého soupeře přehrávali zejména zásluhou tvořivého záložníka Polácha.

Útočný fotbal byl k vidění i po změně stran

Do vyložené akce se dostal po bleskovém protiútoku Střeštíka v 19. minutě Tomáš Došek, který se stačil kličkou zbavit i obránce Labanta. Jeho přízemní střela ale mířila přímo do brankáře Bartalského.

Na rozdíl od předchozího zápasu v Liberci vydrželi Brňané s útočným fotbalem i po změně stran. Tlak zúročili v 57. minutě druhou brankou. Po centru Polácha z levé strany sice stačil Doškovu hlavičku Bartalský vyrazit, míč ale zůstal na brankové čáře a dobíhající Besta jej dorazil do sítě. Žižkov na chvíli vypadl zcela z role a hned o minutu později zapomněli obránci Viktorky na volného Doška, jenž po sólu obešel i vybíhajícího brankáře Bartalského, míč ale stačil před cestou do sítě vykopnout vracející se obránce Labant.

Přetížená obrana Žižkova kapitulovala potřetí v 73. minutě. Došek narazil hlavou míč Kaloudovi a český reprezentant do 21 let z hranice velkého čtverce trefil přesně horní růžek branky Žižkova.

V závěru po příchodu bývalého brněnského útočníka Švancary se hosté dostali častěji k zakončení. Deset minut před koncem Trousil srazil pronikajícího Moughfira a z pokutového kopu Švancara korigoval výsledek. V závěru ještě Švancarovu vyloženou šanci likvidoval Lejsal a v nastavení uviděl za sražení Besty červenou kartu Moughfire.

1. FC Brno - Viktoria Žižkov 3:1 (1:0)
Branky: 9. Střeštík, 57. A. Besta, 73. Kalouda - 80. z pen. Švancara. Rozhodčí: Adam - Goňa, Handlíř. ŽK: Trousil - Šťastný, Tinga. ČK: 90.+2 Moughfire (Žižkov). Diváci: 3 955.
Brno: Lejsal - Kuncl, Trousil, Švejnoha, Siegl - Kalouda, Pavlík, Polách (77. Hanák), Střeštík (90. Wagner) - T. Došek, A. Besta. Trenér: Uličný.
Žižkov: Bartalský - Kučera (78. Z. Xavier), Labant, Kropík, Šťastný - Kušnír, Procházka, Tinga, Stracený (64. Švancara) - Kalod, Moughfire. Trenér: Griga.

Reklama

Související témata: