Hlavní obsah

Slávisté prožili krásný podzim

PRAHA

Slávisté se po jednobrankovém vítězství na půdě Kladna jen rozplývali a těšili se ze svých výsledků, které dosáhli ve fotbalovém podzimu.

Článek

„V minulých utkáních nás trápila koncovka,“ vracel se po tříbodovém zisku ve středočeském městě Karel Jarolím, trenér Slavie, k nerozhodným duelům se Žižkovem, Olomoucí a Mladou Boleslaví, v nichž ligový lídr vstřelil celkem jen dvě branky.

„V Kladně jsme jednu branku dali a stačila ke třem bodům. Jsem spokojen, přezimujeme v čele. Odjíždíme v dobré náladě,“ culil se v sobotním večeru Jarolím.

„Myslím, že jsme všichni prožili jeden z nejkrásnějších podzimů. Postoupili jsme do Ligy mistrů a skvěle nastartovali sezónu. Osobně jsem takový podzim ještě neměl,“ rekapituloval průběh šestnácti ligových kol a účinkování na evropské scéně brankář Slavie Martin Vaniak.

Věří, že Slavia ještě úspěšně zvládne podzimní tečku ve středu v Lize mistrů se Sevillou. „Únava je veliká, vždyť většina hráčů odehrála čtyřiadvacet nebo pětadvacet zápasů. Postup do Poháru UEFA je vyřešený, ale pořád se hraje o prestiž i finance. A kdybychom vyhráli, získáme peníze, které třeba mohou posloužit na nákup posil pro jarní boj o titul,“ přemítal Vaniak.

Právě jeho dva výborné zákroky zmařily v součtu s nepřesnou hlavičkou kladenského Killara snahu Středočechů o vyrovnání. „V první půli jsme byli jednoznačně lepší, po přestávce domácí stupňovali tlak, ale jen po velké vápno. Nám vyhovovalo, že na rozdíl od Žižkova se v Kladně dalo kombinovat, byť bylo hřiště měkké,“ hodnotil ligovou tečku brankář Slavie.

I kapitán poraženého týmu Lukáš Killar věděl, že jeho tým pražskému celku cestu ke třem bodům vydatně usnadnil. „Protože jsme Slavii neuhlídali ve vápně a nám naopak chyběl v koncovce důraz,“ mínil stoper Kladna, který měl v nastavení hlavou šanci na vyrovnání.

„Neumístil jsem míč dobře,“ kál se. Věděl, že i zisk bodu by byl dobrým impulsem pro sebevědomí o záchranu bojujícího týmu. „Máme šestnáct bodů, což je solidní výchozí pozice. Ale i tak nás v zimě čeká velký kus práce.“

Reklama

Související témata: