Hlavní obsah

Holub: Sráží nás špatná koncovka

Stejně jako v mnoha předchozích domácích zápasech měli fotbalisté Mladé Boleslavi se Sigmou Olomouc tolik vyložených šancí, že si hosté klidně mohli odvést pořádný výprask. Jenže středočeští borci se prosadili jen jednou, a tak se Hanáci domů vraceli zvesela, protože si odvezli cenný bod.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Radim Holub z Mladé Boleslavi

Článek

„Je to stejné celý podzim, nedáváme ani vyložené šance,“ krčil rameny Radim Holub, autor jediného gólu Mladé Boleslavi. „Přede mnou dva kluci vyhráli hlavičkový souboj ve vápně, já jsem pak už jen prostřelil Drobisze,“ líčil vyrovnávací trefu zkušený útočník Boleslavi.

Té proti Sigmě chyběla trojice vykartovaných defenzívních hráčů Hrdlička, Voříšek, Rajnoch. Sestava trenéra Ščasného tak byla laděná hodně ofenzívně. „Na naší hře bylo složení týmu hodně patrné, šancí jsme měli vážně hodně. Ale ten efekt,“ krčil rameny Holub.

Boleslav se na góly nadře

Mladá Boleslav dala v posledních sedmi zápasech jen šest gólů. „Chyba je pochopitelně jen v nás. Stejně jako třeba s Teplicemi jsme i Sigmu zmáčkli a měli velkou převahu, jenže stejně jako v mnoha minulých zápasech jsme inkasovali první a museli dohánět manko. Přitom se na góly tak nadřeme.“

Středočeši v lize v posledních sedmi zápasech nepoznali chuť vítězství. Tři body slavili naposledy 8. října v Brně. „Z herního hlediska nejsou přitom naše výkony zlé, ale postrádáme branky, což nás sráží. Kdybychom se totiž dokázali střelecky prosadit, měli bychom více bodů a naše sebevědomí by bylo také mnohem vyšší,“ vykládal Holub.

S Olomoucí se Středočeši loučili s domácí scénou, ale ještě je čeká 20. prosince utkání Poháru UEFA na hřišti Fiorentiny. „Moc jsme chtěli se Sigmou vyhrát. Určitě by se to na nás pozitivně projevilo,“ litoval Holub. Je mu jasné, že bodová bilance a postavení jeho týmu po 16 kolech není příliš dobrá. „Lze to shrnout jako neúspěch...“

Reklama

Související témata: