Hlavní obsah

Bohemians 1905: s posilami k záchraně

PRAHA

Po výhře nad Libercem se fotbalisté Bohemians 1905 odpoutali z posledního místa tabulky, přesto však nemají zdaleka vyhráno. Na jaře je čeká tvrdý boj o prvoligovou záchranu.

Článek

„Poslední zápas trošku vylepšil naši situaci, ale po jednom vítězství nemůžeme usnout na vavřínech,“ říká šéf klubu Lukáš Přibyl, který do vršovického klubu přišel v průběhu podzimu ze Sparty.

„Bude to boj, ale všichni věříme, že to s podporou našich skvělých fanoušků zvládneme,“ doufá ředitel Bohemians 1905. „Třináct bodů je pořád málo. Ale doufám, že přijdou nějaké posily, abychom byli silnější,“ přidává gólman Radek Sňozík.

Přibyl plánuje poměrně velké změny v mužstvu. „Někteří hráči odejdou na hostování nebo přestup. Máme áčko i béčko dohromady, takže kádr je dostatečně široký,“ prozrazuje. „Na druhou stranu víme, že potřebujeme posilu do každé řady. Už jsme zahájili jednání. Orientujeme se hlavně na střední generaci, která nám chybí,“ prozrazuje. A nezastírá, že o hostování některých hráčů jedná i se Spartou, kde má stále řadu přátel. „Nové hráče chceme přivést už během prosince, aby mohli 3. ledna zahájit s týmem přípravu.“

Otázkou však je, zda Bohemians nebudou muset některé opory prodat. V hledáčku jiných klubů jsou zejména mladíci ze středové řady, Morávek, Hašek, Moravec a Bartek, odchovanci Bohemky. „Celá naše záloha poutá pozornost českých velkoklubů. Třeba Morávek je jeden z největších talentů své věkové kategorie, ale chceme je udržet. Je to naše priorita. Jsme schopni odolávat i vysokým nabídkám,“ tvrdí Přibyl.

Bohemians povede i na jaře trenérské duo Hradecký, Busta. Druhý jmenovaný odletěl včera na týdenní stáž do anglického West Hamu, kde pobýval už před začátkem sezóny. „Není důvod k nějakým změnám na trenérských postech,“ říká šéf vršovického klubu.

Během zimní pauzy budou novinky na stadiónu, kde vyroste nové umělé osvětlení. „Už jsme začali pracovat před čtrnácti dny. Finančně je vše pokryto, do 15. února to musí být hotové,“ dodává Přibyl.

Reklama