Hlavní obsah

Fotbalisté Brna plánují letní přípravu v Turecku

Desetidenní herní soustředění na přelomu ledna a února v teplém prostředí turecké Antalye bude vrcholem přípravy fotbalistů Brna v nadcházející zimní přestávce. Vedle toho se pátý tým po podzimní části ligové soutěže představí v Tipsport lize v Bratislavě, kde postupně změří síly se slovenskými celky Artmedií, Trnavou a Interem.

Článek

"Po náročném podzimu už hráči dostali dovolenou. Ještě se však ve středu musí všichni zúčastnit společenského večera se sponzory a také čestnou prezidentkou klubu Kateřinou Neumannovou," řekl v úterý novinářům trenér Petr Uličný.

K první společné přípravě se sejdou Brňané 2. ledna, mezi vánočními a novoročními svátky by ale měli trénovat individuálně podle osobních plánů. Začátkem ledna fotbalisté podstoupí zdravotní testy v Olomouci a v druhém týdnu přípravy je čeká soustředění ve Velkých Losinách. Generálku před zahájením ligové soutěže plánují Brňané v neděli 10. února v Uherském Hradišti s vedoucím týmem druhé ligy Slováckem.

V zimní přestávce by v kádru Brna neměly nastat velké změny. Do přípravy se zapojí vedle hráčů vracejících se z hostování také jednadvacetiletý brazilský obránce Dos Santos Lira, který naposledy hrál v týmu Juventus Sao Paulo.

Program přípravy fotbalistů Brna:
2. ledna: zahájení přípravy,
3. - 4. ledna: testy Olomouc
7. - 11. ledna: soustředění ve Velkých Losinách
Tipsport liga:
6. ledna: Artmedia Petržalka - FC Brno (13:00),
12. ledna: Trnava - FC Brno (13:00),
19. ledna: Inter Bratislava - FC Brno (13:00).
Další zápasy:
23. ledna - 2. února: soustředění v Turecku (soupeři jsou v jednání)
10. února: FC Slovácko - FC Brno.

Reklama

Související témata: